Acasă Politica Oprișan face buget electoral

Oprișan face buget electoral

241
0
Reclama

Partidul Național Liberal Vrancea își exprimă dezaprobarea față de modul în care a fost făcut si votat bugetul județului pentru anul 2016. Nici de această dată Oprișan Marian, președintele Consiliului Județean Vrancea, nu se dezminte. Intrarea într-un an electoral, împreună cu „ajutorul” dat de Dragnea cu legea defăimării, l-au făcut să propună un buget croit special pe nevoile electorale ale PSD-ului. Nu doar l-a propus ci l-a și obținut cu ajutorul mașinăriei de vot formată din consilierii PSD – UNPR – ALDE, chiar dacă liberalii s-au împotrivit, votând contra și propunând amendamente. Trecând peste faptul ca aproape toți indicatorii tehnico – economici aparținând proiectelor propuse au fost modificați cu două ore înainte de începerea ședinței, primul lucru șocant este că bugetul anului 2016 este mai mic decât cel al anului anterior. Este mai mic doar pentru investițiile utile vrâncenilor, deoarece la bugetul alocat pentru „Alte servicii publice generale”, cel care conține capitolul la care Vrancea este celebră și fruntașă, adică festivaluri, simpozioane, comemorări, zile mai mult sau mai puțin festive și importante, aflăm că este cel mai mare de până acum, în speță 4,7 milioane lei, cu aproape 1,7 milioane în plus față de anii trecuți. Celebrul Festival al lui Bachus, care înghițea 700 mii lei s-a menținut în topul cheltuielilor, cu un plus de 500 mii lei alocați concursului internațional de vinuri unde Consiliul Județean este partener. Alte proiecte mărețe gândite de Oprișan Marian ar fi „Arome regionale” și „Sesiunea plenară de primăvară a Rețelei Europene a Tinerilor”, care înghit de la buget 150 mii lei, respectiv 250 mii lei. Cu ce sunt utile aceste arome și cine sunt beneficiarii plenarei nu au reușit să-i lămurească pe consilierii liberali, care au dat exemplul Fundației Europene pentru Tineret, un organism european ce acordă până la 20.000 euro pentru întâlniri ale tinerilor sau liderilor de tineret.

Așa se vede viitorul județului din punctul de vedere al președintelui PSD Vrancea, unul plin de petreceri, depuneri de coroane (30.000 lei), editare și diseminare de materiale promoționale (peste 125.000 lei). Să ne uităm un pic la realizările anului trecut, să vedem dacă are dreptate. Cel mai mare proiect, legat de managementul deșeurilor, care trebuia terminat în 2015 se afla abia la 38%, rămănând de efectuat investiții de aproape 83.200 mii lei din totalul de 133.500 mii lei, bani europeni. Deoarece această investiție nu a fost finalizată la timp, toti cetățenii județului plătesc mult mai mult pentru serviciul de salubritate, societățile din domeniu fiind nevoite să transporte gunoiul menajer în județele vecine. Cu același profesionalism a fost tratat și proiectul Salvamont, unde s-au pierdut 2.000 mii lei, bani europeni. Cum s-a rezolvat? Pentru 2016 au  fost alocate de la buget sumele de 1.010 mii respective 4.074 mii lei pentru echipamente și înființări de baze salvamont.

Reclama

Foarte pe scurt asta înseamnă administrarea județului Vrancea de către Oprișan Marian și oprisan danscoaliția PSD – UNPR – ALDE.

Comunicat de presă PNL Vrancea

Lasă un răspuns