Acasă Eveniment „ORA DE ECOLOGIE” din cadrul proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” Campanie...

„ORA DE ECOLOGIE” din cadrul proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” Campanie de Educaţie Ecologică şi Mediu – Ediţia 2013 – etapa I

134
0
Reclama

În data de 20 martie 2013 la Focşani, Revista InfoMediu Europa, în parteneriat cu AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI şi GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU organizeaza în cadrul campaniei  „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” – Campanie de Educaţie Ecologică şi Mediu – Ediţia 2013  ” Ora de ecologie” unde va avea loc  prezentarea proiectului, prezentarea unui film pe tematica reciclării deşeurilor, prezentarea unui film „Retrospectivă – Proiectul EcoAtitudine 2012”, „Familia Recicleanu”, precum şi un concurs cu premii pe bază de chestionar tematic în Sala Mare a Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani.

„EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” ediţia 2013  îşi  propune,  în cadrul primei etape, ca alături de cei peste 30.000 de elevi din clasele I-VIII, din cele 8 judeţe: Prahova, Brăila, Argeş, Ilfov, Tulcea, Vrancea, Buzău, Olt şi Municipiul Bucureşti: Sectorul 5 şi Sectorul 6, cadre didactice şi parteneri implicaţi în proiect, să ofere o viziune completă şi complexă a dezvoltării „conceptului eco”, prin stimularea potenţialului artistic şi creativ, precum şi a importanţei colectării selective a deşeurilor (deşeuri din PET, hârtie, carton, baterii, becuri, deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice).

Reclama

Ne bucurăm să vă aducem la cunoştinţă faptul că Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec se alătură iniţiativei noastre cu proiectul „Patrula de reciclare”,  care mobilizează mii de tineri din țară să își asume rolul de modele și promotori ai comportamentului responsabil față de mediu și față de societate și să contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de colectare a deșeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) pe care ni le impun normele Uniunii Europene, respectiv de 4 kg /locuitor/an.

            Obiectivele noastre comune implicând promovarea beneficiilor colectării selective a deşeurilor şi creșterea gradului de conştientizare a publicului larg asupra obligaţiilor de protejare a mediului, ne-au convins să ne unim forţele pentru a veni în întâmpinarea şi educarea elevilor cu un proiect mult mai amplu, cu mai multe avantaje pentru aceştia.

 

 

 

De asemenea, în data de 21 martie 2013 va avea loc acţiunea de plantare a unui pomişor în curtea fiecăreia dintre şcolile participante, care va fi îngrijit de elevi în spiritul dragostei faţă de natură şi mediu.

Şcolile din judeţul Vrancea care participă  la proiectul nostru sunt:

 

Şcoala Gimnazială ,,Prof. Mihai Sâmbotin”, Cârligele

Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu”, Mărăşeşti

Şcoala Gimnazială, Milcovul

Şcoala Gimnazială „Prof. Gral Gheorghe Gheorghiu”, Gologanu

Centru Şcolar pt. Educaţie Incluzivă “Elena Doamna“, Focşani

Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă”, Focşani

 

“Proiectul Ecoatitudine a început în anul 2010 şi are o durată de zece ani, până în 2020. Anul acesta sperăm să ajungem la un numar de 50.000 de copii la nivel naţional pe care să îi atragem în acest proiect, dar nu numai copii vrem sa atragem ci, şi pe părinţii şi bunicii lor. De asemenea, venim cu o noutate, plantarea unui copăcel în curtea fiecărei şcoli participante la proiect. Plantând un copac vei respira un aer mai curat.”  a declarat Stere Creţu, iniţiatorul proiectului Ecoatitudine.

 

Ne vom bucura de prezenţa în mijlocul nostru a reprezentantilor autorităţilor de mediu,  respectiv  a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului – Vrancea, Comisariatului Judeţean Vrancea din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, care se vor adresa copiilor în ceea ce priveşte importanţa acţiunilor noastre.

 

Vor fi alături de noi  în calitate de parteneri companiile  Eurosun Management & Consulting SRL, Deva Gold, Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, Eco-X, DIVORI Prest srl, ECO Sistem srl, CUP Salubritate srl – Focsani.

 

 

Comunicat de presa

Articolul precedentDezvoltarea urbana „made in Focsani” – bataie de joc la adresa populatiei – comunicat de presă
Articolul următorCorpul de Control face verificări la poliția vrânceană
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns