Acasă Eveniment Ouale marcate cu cifra 3, in continuare la vanzare

Ouale marcate cu cifra 3, in continuare la vanzare

115
0
Reclama

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a anuntat ca, incepand cu 1 ianuarie 2012, vor fi produse si comercializate in continuare oua marcate cu cifra 3. Deosebirea anuntata de ANSVSA consta in faptul ca ouale cu cifra 3 provin in 2012 de la gaini crescute in baterii (custi) imbunatatite conform normelor europene. De remarcat ca ouale provenite de la gaini crescute in custi nemodernizate nu mai pot fi vandute pe piata, in coaja, ci vor fi trimise catre procesare industriala.

„Incepand cu data de 1 ianuarie 2012, pe piata nationala se comercializeaza urmatoarele categorii de oua pentru consum:
– marcate cu cifra 0 – oua din producţie ecologica, pentru care exista norme stricte legate de suprafata, dar si de furajele care se administreaza gainilor;
– marcate cu cifra 1 – oua de la gaini crescute in sistem alternativ, respectiv in hala, dar si cu acces intr-un padoc exterior, iar hranirea acestora se face cu furaje clasice;
– marcate cu cifra 2 – oua de la gaini crescute in hale, la sol, hranite cu furaje clasice;
– marcate cu cifra 3 – oua de la gaini crescute in baterii (custi) imbunatatite (modernizate), conform normelor europene”, se arata intr-un comunicat al ANSVSA.

Reclama
Articolul precedentObiectele realizate de detinutii de la Mandresti, incluse in colajul „Liniştea sufletului – Crăciun 2011”
Articolul următorBatrina din Cindesti omorita de un stranepot
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns