Până în 27 noiembrie 2017 trebuie plătit impozitul pentru închirierea camerelor în scop turistic

Filed under Economie

Luni, 27 noiembrie 2017, proprietarii care închiriază camere în locuinţe proprietate personală, în scop turistic, cu o capacitate de cazare cuprinsă  între una şi 5 camere trebuie să plătească cea de-a doua tranşă reprezentând 50 % din impozitul pe venitul  obţinut din chirie.

Tot până la aceeaşi dată, contribuabilii trebuie să plătească şi cea de-a au doua tranşă din contribuţia de asigurări sociale de sănătate aferentă acestor venituri din chirii.

Plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale de sănătate se efectuează pe codul numeric personal al contribuabililor – persoane fizice :

  • în numerar sau prin intermediul POS -urilor, la trezoreria unităţii fiscale în raza căreia au domiciliul,
  • prin ordin de plată, în conturile trezoreriei de care aparţine unitatea fiscală în raza căreia au domiciliul;
  • prin mandat poştal, sau
  • prin intermediul ghiseul.ro, cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi.

Reamintim contribuabililor că pentru judeţul Vrancea norma anuală de venit aprobată pentru anul 2017 este de 15.000 lei/cameră/an (Decizia directorului general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi nr. 6793/20.12.2016)  indiferent de categoria localităţii şi de amplasamentul locuinţei, corespunzătoare unei camere de închiriat pentru contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între una şi 5 camere inclusiv.

 

 

 

Compartiment comunicare

Lasă un răspuns