Acasă Eveniment Părinții, care au copii cu nevoi speciale, vor putea primi indemnizație pentru...

Părinții, care au copii cu nevoi speciale, vor putea primi indemnizație pentru îngrijirea acestuia până la vârsta de 12 ani

566
0
Reclama
Părinții, care au copii cu nevoi speciale, vor putea rămâne în concediu de îngrijire a acestuia până la vârsta de 12 ani. Parlamentarii Forța Dreptei au votat această modificare legislativă. ”Am votat astăzi, în plenul Camerei Deputaților, extinderea vârstei până la care se poate acorda concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav. Un vot necesar, uman, părintesc, prin care vârsta a fost modificată de la 7 ani, care este în prezent, la 12 ani, după cum am convenit la vot”,  a declarat deputatul Forța Dreptei, Ion Ștefan.
Modificarea despre care fac referire se aplică Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005, privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.
„(1) Asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani”.
După votul dat de Camera Deputaților, proiectul urmează a fi promulgat de președintele țării.
Reclama

Lasă un răspuns