Patronul Nisprod, 2 ani cu suspendare pentru fraudarea fondurilor europene

Filed under Eveniment

Curtea de Apel Galati a dat o sentinta diametral opusa in dosarul de fraudare a fondurilor europene deschis pe numele lui Constantin Nistoroiu. Pedeapsa aplicata in recurs, de 2 ani de inchisoare cu suspendare, vine dupa ce, atat Nistoroiu, cat si Dorica Savin, al doilea inculpat din dosar, fusesera achitati. Afaceristul vrancean Constantin Nistoroiu si functionarului public Dorica Savin au fost trimisi in judecata pentru o fapta din 2006, cand patronul Nisprod a accesat fonduri SAPARD pentru un proiect.

Nistoroiu a fost trimis in judecata in 2011 de DNA pe motiv ca s-ar fi folosit de un certificat fiscal eliberat de primarie, conform caruia societatea comerciala nu avea restante de plata restante la bugetul local, act intocmit de Savin care, „in calitatea sa de angajat al Serviciului taxe si impozite locale, a eliberat documentul fara sa verifice situatia reala a SC NIS PROD SRL”.  Concluzia rechizitoriului a fost ca Savin s-ar face vinovat de neglijenta in serviciu, fapta pentru care acesta a fost condamnat, definitiv, la o amenda penala in suma de 1.000 lei. Initial, la Judecatoria Focsani, amandoi inculpatii au fost achitati si, desi Agentia Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Bucuresti s-a constituit parte civila, pretentiile au fost respinse.

La Galati insa, pe langa a fi condamnati, cei doi inculpati au fost obligati si la plata a 1.633.076,55 lei catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Prin aceeasi sentinta s-au mentinut si masurile asiguratorii asupra bunurilor imobile apartinand inculpatului Nistoroiu Constantin si asupra bunurilor mobile si imobile apartinand SC NIS PROD SRL.

Lasă un răspuns