Acasă Social Paza buna trece primejdia rea – comunicat de presa

Paza buna trece primejdia rea – comunicat de presa

391
0
Reclama

Programul de prevenire a infractiunilor contra patrimoniului, reprezinta una din prioritatile de prevenire ale Politiei Romane. În acest context, politistii vrânceni vor realiza in mediul rural in perioada 8-28 august a.c., doua campanii de prevenire sub sloganul „Siguranta locuintei dumneavoastra” si „Paza buna trece primejdia rea”.

Scopul acestor campanii il reprezinta prevenirea furturilor din locuinta si prevenirea incidentelor cu zilierii cazati la domiciliu pe perioada campaniei agricole. Din analizele anterioare a rezultat că o condiţie favorizantă a acestor genuri de infracţiuni este reprezentată de comportamentele neglijente ale viitoarelor victime, aspect ce poate fi remediat în mod real printr-un proces de „educare ”a cetăţenilor în spirit civic.

Reclama

Pentru sustinerea acestor campanii au fost realizate afise cu urmatoarele recomandari:

“PAZA BUNA TRECE PRIMEJDIA REA”

– Fiti atenti sa nu pierdeti sau sa vi se fure cheile de la locuinta. Daca vi s-a intamplat schimbati imediat sistemul de inchidere al usii.

Nu dati detalii despre bunurile pe care le detineti in locuinta.

Nu lasati la vedere bani, bijuterii si alte bunuri de valoare care tenteaza.

Persoanele singure sau in varsta sunt sfatuite sa nu gazduiasca persoane necunoscute, iar in cazul in care apeleaza la ajutorul lor sa-si ia masuri suplimentare de precautie.

– Aveti grija sa nu consumati alcool impreuna cu zilierii, iar daca le oferiti lor spre consum nu exagerati cu cantitatea.

Evitati conflictele, incercati pe cat posibil sa nu intrati in discutii contradictorii cu persoanele sus-mentionate.

Retineti cat mai multe semnalmente ale celui gazduit (inaltime, trasaturi ale fetei, particularitati in vorbire sau comportament).

Conform legislatiei in vigoare persoana care gazduieste o alta persoana, in mod neintrerupt, pe o perioada mai mare de 15 zile, are obligatia de a anunta politia sau serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor de la locul unde este situat imobilul.

In cazul in care nu se procedeaza conform legii, persoana care gazduieste primeste o amenda intre 75-150 RON.

„SIGURANTA LOCUINTEI DUMNEAVOASTRA”

ATENTIE ! In orice moment puteti deveni victima unui furt.

-Daca usa de acces in locuinta dumneavoastra este prevezuta cu un singur sistem de siguranta de tip „butuc yalle ingropat”, va recomandam sa va montati si o „yalle aplicata”;

Evitati sa va afisati sau sa discutati despre bunurile pe care le aveti in locuinta ;

-Daca pe strada dumneavoastra se prezinta persoane necunoscute care pretind ca vand sau cumpara diferite produse, nu le permiteti intrarea in curte si locuinta;

-Incuiati usa de acces in locuinta chiar daca sunteti in vizita la un vecin;

-Montati la casa de vacanta un sistem de alarma sau supraveghere video;

-Achizitionati intrerupatoare care la diverse intervale de timp aprind si sting automat lumina;

-In cazul in care lipsiti de la domiciliu, apelati la un vecin sa va supravegheze locuinta;

In cazul sesizarii unei infractiuni retineti semnalmentele persoanelor suspecte si anuntati cat mai repede Politia la 112.

 

Lasă un răspuns