Acasă Eveniment Pe 28 iulie incepe Sighisoara Film Festival

Pe 28 iulie incepe Sighisoara Film Festival

237
0
Reclama

In perioada 28 iunie – 01 iulie, pentru al patrulea an consecutiv, Sighisoara Film Festival isi asteapta publicul amator de filme românesti la un nou maraton al peliculelor autohtone. Editia din acest an este organizata sub patronajul Centrului National al Cinematografiei, Primariei Sighisoara, Consiliului Municipal Sighisoara si Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale”, Bucuresti.

Anul acesta, iubitorii de cinema sunt invitati sa vizioneze productiile: Din dragoste cu cele mai bune intentii (premiul pentru cea mai buna regie – Adrian Sitaru si cel mai bun actor la Festivalul Locarno, Elvetia), una dintre cele mai asteptate creatii românesti ale anului; animatia Crulic, drumul spre dincolo (Marele premiu si Trofeul Uniunii Cineastilor in 2011) a regizoarei Anca Damian; filmul de scurt metraj Apele tac al Ancai Miruna Lazarescu (Premiul Gopo pentru scurt metraj si Premiul pentru tânara speranta); Periferic – creatia lui Bogdan Apetri care a câstigat o multime de premii Gopo, dar si premii importante la Vilnius; Toata lumea din famlia noastra in regia lui Radu Jude; Ursul – Best Pitch Award la Cottbus, Germania, in regia lui Dan Chisu; Loverboy – Cel mai bun regizor (Catalin Mitulescu) si cea mai buna actrita (Ada Condeescu) la European Film Awards; Visul lui Adalbert in regia lui Gabriel Achim si pelicula lui Cristi Iftimie 15 iulie.

Reclama

In acest an, sectiunea speciala in memoriam va fi inchinata lui Liviu Ciulei si George Constantin, evenimentul urmând sa se desfasoare in prezenta familiilor. Toate productiile vor putea fi vizionate cu intrare libera, evenimentul fiind organizat de Fundatia Româna pentru Educatie si Educatori, devenit alaturi de directorul si fondatorul Adrian Titieni – actor si rector al UNATC. Detalii despre eveniment puteti gasi pe site-ul oficial al festivalului: www.sighisoarafilmfestival.ro

Lasă un răspuns