Pedepse mai mici pentru hoţii de vite

Filed under Eveniment

Apelul în dosarul hoţilor de vite s-a finalizat „cu bine” pentru o parte din inculpaţi. Tribunalul Vrancea a admis apelurile inculpaţilor Ionuţ Busuioc şi Adrian Radu Sava, a desfiinţat sentinţa în ce priveşte individualizarea pedepselor, reducând în acest fel cuantumul pedepselor aplicate. Astfel, după ce la fond focşăneanul Busuioc a primit 6 ani pentru mai multe fapte de furt şi pentru lovire, în apel a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni închisoare. Acelaşi principiu i-a fost aplicat şi lui Sava, pedeapsa acestuia scăzând de la 6 ani la 4 ani şi jumătate. Sava, originar din Mărăşeşti, a fost acuzat că ar fi participat, alături de Busuioc, la furtul a mai multe bunuri, de peste 20 de mii de lei, dar şi că ar fi furat de la o persoană din Cîrligele cinci vaci, în valoare de 10.000 de lei.

„Respinge ca nefondate apelurile declarate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, Cornel Ţuchel şi Petru Virgil Mazilu, părţile civile Andrei Mihăiţă şi SC Dacia Complex SRL Focşani. Obligă apelanţii Cornel Ţuchel, Andrei Mihăiţă şi SC Dacia Complex SRL Focşani la câte 50 lei şi pe apelantul Petru Virgil Mazilu la câte 450 lei , cheltuieli judiciare către stat. Cu recurs”, se arată în sentinţă.

Mazilu a fost trimis în judecată pe motiv că i-a ajutat pe ceilalţi inculpaţi să transporte animalele furate, cu toate că avea permisul de conducere suspendat. De altfel, în acest mod au şi fost prinşi, întrucât Mazilu a fost oprit în trafic şi, pentru că ştia că are permisul suspendat, şi-a dat o altă identitate. La Judecătoria Focşani, Mazilu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, aceeaşi pedeapsă fiindu-i aplicată şi lui Cornel Ţuchel, cace era acuzat că, împreună cu Busuioc, ar fi furat mai multe animale.

Singurul inculpat care a scăpat de acuzaţii a fost preotul paroh din Urecheşti, Neculai Goleşteanu, care fusese trimis în judecată pentru complicitate la furt calificat. Preotul era acuzat că ar fi primit de la Busuioc mai multe bunuri despre care ştia că proveneau din furturi.

Lasă un răspuns