Acasă Social PERFECT PREGATIT PENTRU CONTROL

PERFECT PREGATIT PENTRU CONTROL

226
0
Reclama

– Campania de sustinere a absorbtiei fondurilor europene ajunge la Iasi si Galati –

Bucuresti, 4 aprilie 2011 – Campania Perfect pregatit pentru control, in cadrul careia un mare numar de beneficiari de fonduri europene, consultanti si oficialitati discuta despre modalitati concrete prin care fondurile contractate sa poata fi efectiv incasate, ajunge la Iasi pe 11 aprilie, Hotel Ramada si, la Galati, pe 12 aprilie, la Centrul de Conferinte Dunarea.

Reclama

“Exista numerosi beneficiari de fonduri europene dar, dintr-o multitudine de cauze, multi dintre ei nu reusesc sa si incaseze sumele respective, ceea ce face ca proiectele lor sa nu se mai materializeze, iar fondurile sa ramana neaccesate in cel mai bun caz,” a declarat Gabriel Paslaru, director general al companiei PERFECT Ltd.Co., initiatorul campaniei Perfect pregatit pentru control.

Campania se desfasoara sub forma unor seminarii care faciliteaza intalnirea dintre beneficiarii de foduri si consultantii de specialitate, pe de o parte, si expertii in controlul utilizarii fondurilor, pe de alta. Astfel, cei din prima categorie afla care sunt cele mai bune practici europene si locale de derulare a unor astfel de programe si isi sporesc sansele de a duce la bun sfarsit proiectele pe care le-au inceput.

Pana in prezent, seminariile Perfect pregatit pentru control au avut loc in Bucuresti, Timisoara, Cluj si Sibiu, concentrandu-se pe domeniile resurselor umane (POSDRU), competitivitate (POSCCE), dezvoltare regionala (POR) si dezvoltare rurala (PNDR).

“La Timisoara, Cluj si Sibiu am explicat cum se petrece o vizita de control, de la momentul preselectarii esantionului si pana la momentul raportului de vizita, prezentand si posibilele urmari ale unei astfel de vizite,” a declarat Cosmin Meleca, unul dintre vorbitorii din cadrul campaniei, director general AMPOSDRU in 2010. “Cei care au participat la seminarii, dupa ce au aflat ce se intampla in cursul unei astfel de vizite, sunt acum mai lamuriti in ce priveste pista de control din partea autoritatilor”.

In timpul seminariilor, beneficiarii au fost incurajati sa se grupeze si sa interactioneze, pastrand legatura chiar si dupa incheierea evenimentului, astfel incat atunci cand unul dintre membrii grupului gaseste rezolvarea unei probleme, de ea sa poata beneficia si ceilalti participanti.

Maria Scarlat, din cadrul Primariei Sibiu, vorbind ca participant la seminarul Perfect pregatit pentru control, a afirmat urmatoarele: “Am gasit utile prezentarile privind verificarea proiectelor si eligibilitatea cheltuielilor si a activitatilor. Nu mai putin folositoare s-au dovedit insa si schimburile de bune practici, atat cele dintre formatori si cursanti, cat si cele dintre cursantii insisi.

Campania Perfect Pregatit pentru Control este organizata de PERFECT Ltd.Co., cu sprijinul www.fonduri-structurale.ro si Structural Consulting Group, in parteneriat cu CEC Bank, Inside Media Communication, Expert Consulting Timisoara, Project Control, TVR, Radio Romania Actualitati, Radio Timisoara, Radio Tg.Mures, Radio Cluj, Radio Iasi, Radio Craiova, The Money Channel, www.wall-street.ro, Ziua de Ardeal si Evenimentul.

Lasă un răspuns