Acasă Invatamant Peste 13 mii de elevi învață on line în Vrancea

Peste 13 mii de elevi învață on line în Vrancea

182
0
Reclama

În data de 1 martie 2021, în județul Vrancea, 51 unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și 109 structuri arondate își desfășoară activitatea în Scenariul 2.

            La nivelul județului sunt înregistrați 49.288 de elevi în învățământul preuniversitar de stat și particular. Dintre aceștia, la acest moment,  13407 elevi din 51 unități de învățământ cu personalitate juridică și 109 structuri arondate își desfășoară activitatea în sistem online, iar 11710 elevi în sistem „față în față”, conform prevederilor Scenariului 2, din cauza coeficientului de infectare cu SARS-CoV-2 din unitățile administrativ-teritoriale în care se află unitățile de învățământ. Acest scenariu presupune participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. De asemenea, activitatea conform Scenariului 2 presupune, concomitent, participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Reclama

            Un număr de 77 de elevi din județul Vrancea își desfășoară activitatea în sistem exclusiv online, precum și 25 de cadre didactice, din motive medicale, aflându-se în diferite grupe de risc medical. În județul Vrancea își desfășoară activitatea, în acest moment, 3.504 cadre didactice.

            În toate unitățile de învățământ ale județului Vrancea sunt respectate prevederile Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 3235/4 februarie 2021 și al Ministerului Sănătății nr. 93/4 februarie 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

            În prezent, în unitățile de învățământ din județul Vrancea se înregistrat 35 cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 (15 elevi și 20 de cadre didactice). 6 clase din unități de învățământ diferite, cuprinzând 127 de elevi, au suspendate cursurile în sistem „față în față” pentru o perioadă de 14 zile, elevii respectivi desfășurându-și activitatea în sistem online.

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL,

prof. Gabriela Daniela MARCHITAN

Articolul precedentPrimarul Merlin Ivancea vrea să construiască un spital în localitate
Articolul următor3 milioane de euro din fonduri europene aduse în Vrancea prin Oficiul pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vrancea
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns