PESTE 1600 INTERVENŢII S.M.U.R.D. ÎN 2 ANI LA PANCIU ŞI VIDRA – informare de presă

Filed under Social

Duminică, 6 aprilie a.c., se împlinesc doi ani de când Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.) a devenit operaţional la nivelul subunităţilor de pompieri din Panciu şi Vidra. În cei doi ani de la înfiinţare,  paramedicii au asistat din punct de vedere medical peste 1500  persoane.

În această perioadă, echipajele S.M.U.R.D. au fost permanent la datorie, intervenind cu promptitudine şi profesionalism pentru salvarea celor aflaţi la nevoie. În localităţile Panciu şi Vidra existau structuri de pompieri ce desfăşurau misiuni operative specifice în domeniul situaţiilor de urgenţă, însă, începând cu data de 6 aprilie 2012, aria de activitate s-a extins şi în domeniul acordării asistenţei medicale prespitaliceşti. După ce au urmat cursuri specifice de pregătire, paramedicii vrânceni din cele două subunităţi au desfăşurat în doi ani 1605 misiuni de acordare a primului ajutor calificat. 1589 persoane au fost asistate medical, dintre care 1422 adulţi şi  167 copii.

Prin operaţionalizarea celor două echipaje S.M.U.R.D. la staţiile de pompieri din Panciu şi Vidra, alături de cele existente încă de la începutul anului 2010 la subunităţile de pompieri din Focşani şi Adjud, s-a acoperit, astfel, întregul judeţ din punct de vedere al asigurării asistenţei medicale şi prin intermediul structurilor inspectoratului pentru situaţii de urgenţă.

Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare acţionează pentru permiterea accesului, degajarea victimelor în cele mai bune condiţii şi cât mai rapid posibil, fără a agrava leziunile existente, concomitent cu acordarea asistenţei medicale de urgenţă, în timp util, în cazul incendiilor, accidentelor şi altor situaţii de urgenţă în care funcţiile vitale ale persoanelor afectate sunt, sau se presupune a fi, în pericol iminent.

„În vederea diminuării timpului de răspuns şi rezolvării cu operativitate a cazurilor medicale de urgenţă din toate zonele judeţului, s-au întreprins demersuri pentru operaţionalizarea echipajelor S.M.U.R.D. la nivelul tuturor subunităţilor din structura I.S.U. Vrancea, tocmai pentru a putea asigura cetăţenilor asistenţă medicală prespitalicească rapidă din partea unor structuri profesioniste.” a declarat lt.col. Flaviu Dorel Chiscop, inspectorul şef al I.S.U. Vrancea.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vranceasmurd

Lasă un răspuns