Acasă Eveniment PLANTAGRO și-a deschis porțile in Focsșani

PLANTAGRO și-a deschis porțile in Focsșani

383
0
Reclama

Unul dintre cei mai mari operatori de inputuri din zona Moldovei s-a lansat la Focșani. SC PLANTAGRO SRL este unul dintre cei mai importanți comercianți cu cereale din zona Moldovei, având relații directe de colaborare cu cei mai mari jucători pe piaţa cerealelor din România, respectiv, Cargill, Toepfer, Bunge. În sprijinul acestei activități, societatea dispune de spaţii de depozitare de 25 mii tone, spaţii ce includ si patru silozuri, dotate la ultimele standarde în domeniu. PLANTAGRO și-a inaugurat vineri sediul din Focșani, pe calea Munteniei, nr. 45, de unde va coordona activitatea din toată regiunea de susd și sud-est a țării. La inaugurare au fost prezenți fondatorii societății din Vaslui, Constantin Nechifor și Daniel Șerban, deputatul Nini Săpunaru, prefectul județului Cătălin Popescu, reprezentanți ai firmelor cu care PLANTAGRO colaborează dar și agricultori din zonă. ”PLANTAGRO a avut o activitate intensă. A fost și este unul dintre cei mai importanți jucători din piața din Moldova iar de anul acesta ne dorim să ne extindem și pe zona de sud și sud-est, de aceea am deschis punctul de lucru de la Focșani pentru a  gestiona toată activitatea comercială și logistică din acest punct”, a spus Bogdan Cotea, reprezentantul regional al societății. Specialiștii în domeniu din județul nostru dar și poziția strategică a orașului, i-a determinat pe fondatorii firmei să aleagă Focșaniul ca și punct de lucru. ”Ne dorim să dezvoltăm bussinesul aici și cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să ne întlnim și la inaugurarea altor puncte de lucru. Focșaniul este situat central și de aici vom putea eficientiza transportul către toate județele învecinate”, a spus Constantin Nechifor, unul dintre fondatorii PLANTAGRO.  planragroplantagro

Reclama

PLANTAGRO – distribuție, consultanță dar mai ales seriozitate în domeniul agricol  

Societatea PLANTAGRO are relaţii de colaborare cu cele mai prestigioase firme de producere de substanţe pentru igiena culturilor agricole, respectiv combaterea buruienilor, bolilor și dăunătorilor din culturile agricole, regulatori de creştere, adjuvanţi. Cei mai importanti colaboratori, producători de pesticide sunt: BASF, BAYER, MAKTESHIM AGAN, DU PONT, SYNGENTA, DOW AGRO SCINCE, iar pentru îngrășăminte: grupul de firme Interagro, Timac Agro din România, precum și firme din Ucraina, Kazakstan. PLANTAGRO cultivă în cadrul fermei proprii o suprafaţă de 1800 ha cu preponderenţă loturi semincere din speciile, grâu de toamnă, porumb, floarea soarelui, soia, orzoaică de primăvară. La acestea se adaugă seminţe ale celor mai prestigioase firme din domeniu, respectiv, PIONEER,CAUSSADE, MONSANTO, STAŢIUNEA PERIENI, EURALIS, CAUSSADE, LIMAGREEN, KWS, SYNGENTA, SAATEN UNION, etc. Prelucrarea loturilor de sămânţă se face la punctul de lucru Costeşti care dispune de o linie completă de condiţionare.

Cercetare și consultanță în agricultură

Activitatea de cercetare şi consultanţă în cadrul firmei a apărut ca o necesitate, şi este structurată pe următoarele subdomenii:

· Cartare agrochimică profesională pentru o fertilizare raţională a culturilor

·Câmpuri experimentale pentru testarea pesticidelor la principalele culturi – pentru o mai completă informare şi demonstrare a eficacităţii produselor şi a combinaţiilor acestora pentru maximizarea efectului scontat.

·Studii tehnologice  ale celor mai importante verigi specifice culturilor, în condiţiile modificărilor climatice, studii ce pot fi puse la dispoziţia fermierilor.

·Loturi demonstrative cu plante de cultură din portofoliul partenerilor producători de seminţe.

Societatea dispune de un parc auto de ultimă generaţie, ce cuprinde 20 autotrenuri, dotate corespunzător transportului de cereale, îngrăşăminte chimice  (ADR) precum si materiale de construcţii. Toate acestea sunt puse la dispoziţia fermierilor atât pentru achiziţionarea de imputuri cît şi pentru preluarea producţiei direct de pe câmp sau din magazii.

Parcul de tractoare şi maşini agricole este complet şi actualizat,  încât poate face oricând faţă solicitărilor fermierilor, din zona noastră de influenţă, pentru lucrarea de bază al solului, pregătirea patului germinativ, semănat , efectuarea tratamentelor fitosanitare şi recoltat.

Lasă un răspuns