Acasă Politica PNL a reușit ANULAREA taxei de salubrizare stradală pregătită de administrația PSD...

PNL a reușit ANULAREA taxei de salubrizare stradală pregătită de administrația PSD din Focșani

22
0
Reclama

Acum, primarul Misăilă și consilierii PSD vor să ia 6,4 milioane de lei de la investiții, pentru a-și acoperi incompetența și managementul deficitar de la CUP Salubritate, bani pe care să-i direcționeze către instituția din subordine.

Consilierii Partidului Național Liberal au reușit să anuleze taxa de salubrizare stradală pe care PSD o pregătea focșănenilor, după eșecul taxei de habitat din 2017. Și acum, ca și în 2017, intervențiile ferme ale consilierilor liberali i-au făcut pe Misăilă & Co. să dea înapoi și să anunțe că în ședința de miercuri, 12 decembrie, nu vor mai propune o taxă de salubrizare stradală.

Reclama

În schimb, administrația PSD se pregătește să ia câteva milioane de lei noi, din taxele și impozitele pe care le plătesc focșănenii, pentru a-și acoperi incompetența, dar și managementul deficitar de la CUP Salubritate. Pesediștii fac asta pentru că se tem să le spună direct focșănenilor că vor institui o taxă ascunsă printr-un atac la bugetul de investiții, de unde se vor retrage foarte probabil 6,4 milioane de lei (gaura de la CUP Salubritate).

La ședința de astăzi a Subcomisiei de Dialog Social, pesediștii nu au explicat sub nicio formă de ce nu reduc, de exemplu, cheltuielile cu parangheliile de Revelion, cu ocazia Bachus-ului sau cu ocazia altor evenimente. Numai pentru Revelion administrația municipală va cheltui 1,1 milioane de lei anul acesta, în afara sumelor alocate de administrația județeană.

Diminuarea drastică a cheltuielilor pentru paranghelii ar putea reprezenta măsuri care să permită bugetului local să ”respire”. Însă PSD nu vrea să facă economii. Misăilă și consilierii PSD prezenți la ședința din această seară nu au avut explicații nici pentru faptul că la Focșani taxele privind salubrizarea au un cuantum mai ridicati decât în municipii mai mari din țară.

Consilierii PNL nu vor vota proiectul inițiat de primarul Cristi Valentin Misăilă, pentru că nu sunt de acord ca investițiile în Focșani să fie sacrificate din cauza incompetenței administrației PSD.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 10 decembrie 2018

Articolul precedentPrecizări privind depunerea Declaraţie Unice în cazul veniturilor din inchirierea de bunuri mobile şi imobile
Articolul următorNumai 16-s norocoase! Primăriile rămân fără bani la sfârșit de an
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns