Acasă Social Poliția continuă acțiunile pe linie silvică

Poliția continuă acțiunile pe linie silvică

199
0
stiva lemne
Reclama

În perioada 18-24 ianuarie 2016, poliţiştii vrânceni au continuat activităţile pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, ocazie cu care au fost obţinute următoarele rezultate:

 

Reclama

La data de 19 ianuarie a.c., ora 14.00, cu ocazia unui control efectuat în fondul forestier de pe raza comunei Dumitrești, sat Valea Mică, punctul „Sfori”, a fost depistat un bărbat din localitate, care tăia fără drept un arbori din specia salcâm. La fața locului au fost găsite mai multe cioate, despre care bărbatul a afirmat că le-a tăiat ilegal.

În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 107 și art. 109 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 1,00 m.c. lemn de foc din specia salcâm, care a fost predată în custodia specialiștilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Dumitrești.

 

La data de 20 ianuarie a.c., ora 10.15, pe raza comunei Răstoaca – DN 23, a fost depistatun bărbat din comuna Mera, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2,00 m.c. lemn de foc din speciile fag și paltin, fără a avea documente legale de proveniență.

În cauză au fost dispuse măsuri de sancționare contravențională în conformitate cu prevederile art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010.

 

La data de 20 ianuarie a.c., ora 17.30, cu ocazia controlului circulației materialului lemnos pe DN 23, a fost depistat un bărbat din comuna Mera, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 3,00 m.c. lemn foc din speciile fag și stejar pentru care nu a prezentat documente legale de proveniență (aviz de însoțire).

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile art. 19 alin. (1) lit. b din Legea nr. 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 3,00 m.c. material lemnos.

 

La data de 22 ianuarie a.c., pe raza comunei Nereju, cu ocazia controlului circulației materialului lemnos pe drumul județean 205 D, a fost depistat un bărbat din comuna Nereju, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 11,911 m.c. lemn de lucru din specia rășinoase.

Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul ca bărbatul nu poseda permis de conducere, pentru nicio categorie, în cauza întocmindu-se dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. (1) din Codul Penal.

De asemenea, acesta nu a putut prezenta documente legale de provenienţă si transport pentru materialul lemnos şi a refuzat transportarea acestuia la locul indicat de către agentul constatator, fapt pentru care s-a procedat la sancţionarea contravenţională conform prevederilor art. 19 alin. (1) lit. b şi art. 21 lit. k din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată valoaric cantitatea de 11,911 m.c. lemn de lucru din specia răşinoase.

 

La data de 22 ianuarie a.c., ora 04.30, pe DN 2 – comuna Urechești, poliţiştii din localitate au depistat un bărbat din comuna Mera,care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4,50 m.c. lemn foc din specia fag fără a avea înscris pe avizul de însoţire secundar codul unic online. Din primele verificări efectuate a mai rezultat faptul că un bărbat din aceeaşi localiate, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a întocmit avizul de însoţire secundar modificând prin ştergere şi recompletare data emiterii avizului şi data plecării transportului.

În cauză urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “fals material în înscrisuri oficiale” şi “uz de fals”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 320 alin. (1) şi art. 323 din Codul Penal.

 

La data de 22 ianuarie a.c., ora 08.30, pe raza comunei Răstoaca a fost depistat un bărbat din comuna Vintileasca, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 3,50 m.c. lemn de foc din specia fag, pentru care a prezentat un aviz de însoţire în care era înscrisă cantitatea de 2,50 m.c. lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (1) lit. n din Legea nr. 171/2010, fiind confiscată cantitatea de 1,00 m.c. material lemnos, care a fost predată în custodia Ocolului Silvic Focşani.

 

La data de 22 ianuarie a.c., în urma unor controale efectuate în fondul forestier împreună cu specialişti silvici din cadrul Ocolului Silvic Focşani, poliţiştii din Năruja au depistat doi bărbaţi, ambii din localitate care au tăiat fără drept 6 arbori, respectiv 2 din specia fag, din suprafeţele de teren cu vegetaţie forestieră proprietate.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută de art. 107 din Legea nr. 46/2008 Rep. – Codul Silvic.

 

stiva lemne

Lasă un răspuns