Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

A alimentat cu carburant și a plecat fără să plătească

 

La data de 08 noiembrie a.c., ora 11.00, Poliția Municipiului Adjud a fost sesizată de către administratorul unei benzinării din localitate, cu privire la faptul că la data de 07 noiembrie a.c,  ora 13.20, persoane necunoscute ar fi alimentat  cu carburant în valoare de 200,09 lei, fără a achita contravaloarea acestuia la plecare. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt”.

 

Tentativă la infracțiunea de furt calificat

 

La data de 08 noiembrie a.c.,  ora 13.19, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sihlea au fost sesizați de către o femeie din localitate despre faptul că ar fi surprins într-o dependinţă din curtea locuinței sale un bărbat, de 43 ani, din aceiaşi localitate, în timp ce ar fi încercat să sustragă bunuri. În  cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

 

Depistat de poliţişti la volan sub influenţa băuturilor alcoolice

 

La data de 08 noiembrie a.c., ora 17.00, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești, au depistat un bărbat, de 54 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o  concentrație de 1,27 mg/L alcool pur în aerul expirat. Cel  în cauză a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

 

Cercetat pentru înșelăciune prin intermediul unui site

 

La data de 08 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Milcovul au fost sesizați cu privire la faptul că la data de 20 octombrie a.c., un bărbat, de 30 ani, din localitate, ar fi fost victima unei înșelăciuni prin intermediul unui site. Bărbatul a comandat prin intermediul unui site 5 geci iar după ce a achitat contravaloarea acestora, respectiv 1.500 lei, a constatat că în interiorul coletului se aflau o veioză și două cutii goale. Polițiștii au identificat la scurt timp, un bărbat, de 25 ani, din municipiul Onești, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune, pe numele căruia a fost întocmit dosar penal. Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

Pentru prevenirea infracţiunilor de înșelăciune, poliţia vă recomandă:

 

Nu vă încredeți în persoane necunoscute și nu le înmânați  bani până nu faceți  propriile verificări despre aceștia. Nu acceptați imediat o propunere ce pare tentantă. Când credeți că ați identificat o oportunitate, documentați-vă mai întâi pentru a lua o decizie corectă, în cunoştinţă de cauză. Recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor solicitări care se încadrează în afara legii, reamintindu-le că indivizi lipsiţi de scrupule sunt în stare să conceapă infinite tipuri de mesaje sau promisiuni, prin intermediul cărora să intre facil în posesia unor sume de bani. În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Radare:

DN2-E85: Călimănești – Haret; Pufeşti-Domneşti; Garoafa-Bizighești;

Golești-Garoafa; Golești- Focșani; Dumbrăveni-Urechești; Sl.Bradului-Obrejiţa; Urecheşti-Popeşti; Focșani; Mărășești; Adjud;

DN 23:  Răstoaca; Vulturu.

Lasă un răspuns