Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

Evenimente rutiere

 

La data de 10 noiembrie a.c., ora 21.45, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de  51 ani, din municipiul Bîrlad, județul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Focșani, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală  unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că  autoturismul avea autorizația provizorie de circulație expirată. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  ”conducerea autovehiculului sub influența alcoolului” și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

 

La data de 11 noiembrie a.c., ora 17.25, polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe DN 2 E85, pe raza localității Domnești, un bărbat, de 30 ani, din municipiul Adjud, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenenea, a rezultat că autovehiculul a fost pus în circulație fără să fie înmatriculat de către un bărbat, de 31 ani, din Adjud, proprietarul autoturismului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub asepctul săvârșirii infracțiunilor de  ”conducere a unui vehicul neînmatriculat”, ”conducere fără permis” și ” punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat”.

 

La data de 11 noiembrie a.c., ora 16.15, pe DJ 205 H – Movilița, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu au depistat un bărbat, de 34 ani, din localitate, în timp ce conducea o autoutilitară fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

Cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive

 

La data de 11 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Focșani și Secției 6 Nănești au  identificat în trafic un autoturism al cărui conducător auto, un tânăr de 19 ani, din comuna Șelimbăr, județul Sibiu, avea manifestări specifice consumului de substanțe psihoactive. Tânărul a  fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acesta a fost ulterior condus la o unitate medicală, pentru recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii prezenţei unor substanţe psihoactive.

Asupra sa polițiștii au identificat o pungă transparentă în care se aflau resturi vegetale de culoare galben-verzui, cu miros înțepător. De asemenea, a fost condus la unitatea medicală și un pasager , respectiv un tânăr de 19 ani, întrucât prezenta aceleași manifestări ca și conducătorul auto. Cercetările sunt continuate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  ”conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

 

La data 12 noiembrie a.c.., ora 01.10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un autoturism efectua derapaje controlate în interiorul unei intersecții cu sens giratoriu din localitate. Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul nu a oprit și și-a continuat deplasarea, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia cu semnalele luminoase și acustice din dotarea autospecialei de poliție în funcțiune. Conducătorul auto, un tânăr de 19 ani, din comuna Slobozia Ciorăști, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu gardul a două imobile și cu un contor de la rețeaua de gaze. Persoanele implicate în evenimentul rutier nu au suferit vătămari corporale. La fața locului a fost solicitat un echipaj ISU Vrancea și o echipa din cadrul companiei de distribuție a gazelor. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, polițiștii dispunând, totodată, măsura complementară  a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

La data de 12 noiembrie a.c., ora 11.25, un bărbat, de 43 de ani, din comuna Gugești, în timp ce conducea un atelaj hipo neînregistrat, pe fondul neatenției la pătrunderea de pe DN 2 pe DJ 205 B, s-a dezechilibrat și a căzut în afara părții carosabile. Atelajul hipo și-a continuat deplasarea pe DJ 205 B,  unde a acroșat un pieton și a intrat în coliziune cu un autoturism staționat pe marginea drumului. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 17.26, o femeie, de 24 de ani, din comuna Spulber, în timp ce conducea un autoturism  pe DN 2 D, pe raza comunei Bolotești, a acroșat un pieton, de 47 de ani, din comuna Vrîncioaia, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure. În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

Atenţie pietoni!

 

Polițiștii vrânceni vă reamintesc câteva recomandări de care trebuie să ţineţi cont în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime:

-Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;

-Circulaţi numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;

-Traversaţi drumurile publice  numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul;

-Respectaţi culorile semaforului electric;

-Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

 

Radare:

DN2-E85: Călimănești – Haret; Pufeşti-Domneşti; Garoafa-Bizighești;

Golești-Garoafa; Golești- Focșani; Dumbrăveni-Urechești; Sl.Bradului-Obrejiţa; Urecheşti-Popeşti; Focșani; Mărășești; Adjud;

DN 23:  Răstoaca; Vulturu.

Lasă un răspuns