Acasă Eveniment Poliția vrânceană informează!

Poliția vrânceană informează!

238
0
Reclama

 

Depistat  de poliţişti, în timp ce conducea un autovehicul deși nu poseda permis de conducere

Reclama

 

La data de 19 noiembrie a.c., ora 23.55, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bolotești, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, au observat pe DN 2D un autoturism care a virat brusc la dreapta și a pătruns pe un drum arabil. Poliţiştii au procedat imediat la urmărirea autoturismului în cauză, acesta a fost oprit iar conducătorul auto a fost identificat, respectiv un bărbat, de 28 de ani, din comuna Vidra. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere’’.

 

Urmărit de poliţişti, un conducător auto aflat sub influenţa alcoolului, a fost oprit în orașul Odobești

 

La data de 19 noiembrie a.c., pe DN 2 M, în comuna Broșteni, polițiștii  Secției 9 Odobești au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, al cărui conducător auto și-a continuat deplasarea. Poliţiştii au procedat imediat la urmărirea autoturismului în cauză, acesta fiind oprit în orașul Odobești. Conducătorul auto, un bărbat, de 54 de ani, din municipiul Focșani, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,80mg/l alcool pur în aerul pur expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Polițiștii atrag atenția conducătorilor auto :

 

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

 

Nu conduceți chiar dacă ați consumat băuturi alcoolice în cantități mici !

 

Consumul de alcool determină diminuarea  vitezei de reacție, încetinește funcționalitatea sistemului nervos central și blochează o parte din mesajele care ar trebui să ajungă la creier, alterând astfel percepțiile, emoțiile, mișcare, vederea și auzul persoanei. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, riscaţi şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Radare

DN2-E85: Călimănești – Haret; Pufeşti-Domneşti; Garoafa-Bizighești;

Golești-Garoafa; Golești- Focșani; Dumbrăveni-Urechești; Sl.Bradului-Obrejiţa; Urecheşti-Popeşti; Focșani; Mărășești; Adjud;

DN 23:  Răstoaca; Vulturu.

Lasă un răspuns