Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

 

La data de 23 noiembrie a.c., ora 18.31, polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe DN2-E85 Pufești, un conducător auto, de 54 ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a depășit limita legală de viteză și a fost sancționat contravențional conform art. 121/1 din HG 1391/2006. La implementarea sancţiunii, s-a constatat că respectivul conducător auto figura în bazele de date ca fiind cercetat într-un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere . În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

REȚINUT PENTRU FURT CALIFICAT

 

Polițiștii Secției 9 Odobești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, au reținut un tânăr, de 19 ani, bănuit de săvârşirea a 3 infracțiuni de furt calificat din locuințe și dependințe de pe raza localității.

 

La data de 27 noiembrie a.c., polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au identificat un tânăr, de 19 ani, din comuna Bolotești, bănuit că , în perioada mai- septembrie a.c., ar fi pătruns prin efracție în mai multe locuințe și dependințe, din aceeași localitate, de unde ar fi sustras bunuri, în valoare de 4500 lei. În urma cercetărilor efectuate, prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar bunurile sustrase au fost restituite persoanelor vătămate. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere, pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

 

Polițiștii rutieri vă recomandă:

 

– Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

-Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în stare bună de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire.

-Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, recomandăm şoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.

-Păstraţi liber centrul intersecţiei şi nu blocaţi calea de rulare a mijloacelor de transport public.

-Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor.

-Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

 

Radare

 

DN2-E85: Călimănești – Haret; Pufeşti-Domneşti; Garoafa-Bizighești;

Golești-Garoafa; Golești- Focșani; Dumbrăveni-Urechești; Sl.Bradului-Obrejiţa; Urecheşti-Popeşti; Focșani; Mărășești; Adjud;

DN 23:  Răstoaca; Vulturu.

 

Lasă un răspuns