Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

Bănuiți de furt calificat, identificați de polițiști

 

La data de 4 martie a.c., polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au fost sesizați cu privire la faptul că în noaptea de 3/4 martie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în curtea unei locuințe și ar fi sustras mai multe bunuri, în valoare de circa 850 lei. În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, la scurt timp polițiștii au identificat doi bărbați, de 28 respectiv 30 de ani, ambii din comuna Mera, bănuiți de săvârșirea faptei. Totodată, bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite persoanei vătămate. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

Reţinut pentru furturi

 

Poliţiştii au depistat şi au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de sustragerea mai multor bunuri din locuinte şi dependinţe. La data de 4 martie a.c., ora 15.00, în urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vizantea-Livezi a fost identificat şi reţinut, pe o perioadă de 24 ore  un bărbat, de 30 ani, din localitate, bănuit de comiterea a opt furturi.  Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2017- martie 2018, bărbatul ar fi pătruns prin efracție, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte în locuințe și anexe de pe raza comunei Vizantea-Livezi, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de circa 4500 lei. Bărbatul a  fost depus în Centrul de deţinere şi Arestare Preventivă  din cadrul I.P.J. Vrancea și urmează să fie prezentat  Judecătoriei  Panciu cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetați pentru furt calificat

 

La data de 3 martie a.c., ora 15.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tătăranu au fost sesizaţi cu privire la faptul că doi minori, ambii de 12 ani,  din satul Bordeasca Veche, ar fi sustras un flex dintr-o gospodărie. În urma investigațiilor, prejudiciul cauzat, în valoare de 400 de lei, a fost recuperat și restituit persoanei vătămate. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

La data de 2 martie a.c., ora 15.15, pe DN 23 pe raza localității Vulturu, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Nănești au depistat un bărbat, din comuna Slobozia-Bradului în timp ce transporta cu o autoutilitară acumulatori auto uzați, de diferite dimensiuni și amperaje,  fără a deține autorizație de transport a deșeurilor periculoase. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii de transport a deșeurilor periculoase.

 

La data de 3 martie a.c., ora 17.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra au depistat în trafic, pe DJ 205 D, în comuna Nereju, un bărbat, de 38 ani, din localitate, în timp ce transporta cu un autocamion material lemnos. Avizul de însoțire prezenta mai multe adăugiri și nu avea consemnat codul unic „ONLINE”.  Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 fiind  indisponibilizată cantitatea de 11,797 m.c. lemn rotund molid, în vederea stabilirii provenienței.

 

 

Dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare

 

La data de 3 martie a.c., ora 17.10, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul un bărbat se manifestă violent și tulbură ordinea publică pe strada Ivăncești din localitate. Imediat, polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat un bărbat, de 51 ani, din localitate, care, fiind în stare vădită de ebrietate, lovea un autoturism și profera amenințări. Bărbatul a fost imobilizat, încătușat și internat într-o unitate medicală. În cauză a fost  întocmit dosar penal sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare.

 

La data de 4 martie a.c., ora 01.05, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Focșani au depistat o femeie, de 25 ani,  din comuna Gologanu,  în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul București. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că vehiculul figura neînmatriculat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

Depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului

 

La data de 3 martie a.c., ora 19.18, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cezar Bolliac iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,50 mg/l alcool în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

La data de 4 martie a.c., ora 4.55, polițiștii  Secției 1 Poliție Rurală Golești au depistat în trafic un bărbat, de 26 de ani, din comuna Golești, în timp ce conducea un autoturism , având o concentrație alcoolică de 0,47mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

 

La data de 4 martie a.c., ora 3.45, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu au depistat un tânăr, de 19 ani, din comuna Soveja, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,42mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

 

Lasă un răspuns