Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

Țigarete nemarcate legal, confiscate de polițiști

La data de 20 aprilie a.c., ora 19,00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Păunești au depistat un bărbat, de 68 de ani, din localitate care deținea și oferea spre comercializare 250 pachete de țigări diferite mărci, fără a avea aplicat timbru fiscal românesc.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin (3) din Legea 86/2006.

La data de 21 aprilie a.c.,ora 09.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au depistat un bărbat, de 41 de ani, din comuna Păunești, având asupra sa 30 de pachete cu țigări  nemarcate corespunzător.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, faptă prevăzută de art. 270, alin.(3), din Legea 86/2006.

Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de consumul de alcool la volan

Sub coordonarea Serviciului Rutier, polițiștii de la rutieră, sprijiniți de colegii de la ordine publică, au intensificat activitățile pe raza întregului județ pentru depistarea şi sancționarea conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influenţa alcoolului ori a subsţantelor/medicamentelor cu efect psihotrop.

Astfel, în perioada 20-21 aprilie a.c., au fost aplicate 207 sancțiuni contravenționale, dintre care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost reținute 38 permise de conducere dintre care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, au fost constate 6 infracțiuni la regimul circulaței.

Exemple semnificative:

La data de 21 aprilie a.c., ora 03.24, polițiștii au depistat un minor în vârstă de  15 ani, din municipiul Focșani, în timp ce  conducea un autoturism iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta ar fi sustras autoturismul în scop de folosință .

O tânără, de 20 de ani, din Movilița a fost depistată la aceeași dată, ora 02.30, de polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu în timp ce conducea un autoturism pe DJ 205 J, în satul Movilița, deși nu poseda permis de conducere.

Un bărbat, de 23 de ani, din municipiul Focșani a fost depistat la ora 04.05, de polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată și oră, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 21 aprilie a.c., ora 4:05, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Panciu au depistat un tânăr, de 20 de ani,  din comuna Păunești în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,81 mg/l alcool în aerul expirat.

Din verificările efectuate polițiștii au stabilit că autoturismul ar fi fost sustras de pe raza comunei Movilița unde proprietarul îl lăsase parcat în dreptul locuinței.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale.

Lasă un răspuns