Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

Vineri,26 aprilie a.c., ora 14.00, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea s-a prezentat o femeie, de 59 de ani, din comuna Răstoaca, care a sesizat că în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DJ205 P din satul Jorăști către DJ 204 D a găsit un portofel cu acte și bani.

Astfel, s-a constatat faptul că în portofel se găseau acte de identitate precum și sumele de 200 Euro, 108 Dolari, 5 Rufiyaa și 205 lei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat proprietarul bunurilor, respectiv un bărbat, de 33 de ani, din comuna Chiajna, bunuri ce i-au fost restituite.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea îi adresează, în mod public, felicitări!

CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

Tot vineri, 26 aprilie a.c., polițiștii  Secției 2 Poliție Rurală Gugești au depistat un bărbat, de 22 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 202 E, în comuna Sihlea, deși nu deținea permis de conducere  pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal.

Sâmbătă, 27 aprilie a.c., ora 08.44, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au oprit în trafic un autoturism care circula pe strada Republicii, condus de un bărbat, de 58 ani.

În urma testării celui în cauză cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Un alt bărbat, de 50 ani, din orașul Panciu a fost depistat la aceeași dată, ora 10.30, de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Panciu, în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată sau înregistrată în circulaţie.

Pe numele său a  fost întocmit dosar penal.

DEPISTAT DE POLIȚIȘTI ÎN TIMP CE PESCUIA ÎN PERIOADA DE PROHIBIȚIE

Polițiștii Sectiei 4 Poliție Rurală Adjud au depistat sâmbătă, 27 aprilie a.c., la ora 11.10,  un bărbat, de 61 ani, din comuna Căiuți, județul Bacău în timp ce pescuia în Bălțile Berghel-Costișa, în  afara satului Costișa din comuna Homocea, în perioada de prohibiţie, folosind două plase monofilament.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de pescuit în perioada de prohibiţie, deţinerea şi folosirea uneltelor de plasă tip monofilament şi pescuitul cu unelte neautorizate, bunurile folosite fiind ridicate în vederea confiscării.

La data de 27 aprilie a.c., ora 19.10 polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat un bărbat, de 32 ani, din comuna Valea Râmnicului, județul Buzău, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Moldovei din municipiul Focșani, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 1,11 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, polițiștii l-au condus la o unitate medicală unde i-au fost  recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, la ora 21.11, autoturismul condus de acesta a fost reclamat ca fiind sustras din cartierul Sud-Focșani.

Din cercetările efectuate a rezultat că în aceeași zi proprietarul ar fi împrumutat autoturismul unui alt bărbat iar cel în cauză l-ar fi luat din posesia acestuia fără acordul său.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Ieri, 28 aprilie a.c., ora 18.35, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Nănești au depistat un bărbat, de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Vulturu, sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării cu aparatul alcooltest fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, la ora 22.30, polițiștii  Secției 2 Poliție Rurală Gugești au depistat pe DC 169 din comuna Slobozia Bradului, un bărbat, de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de  0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

PREVENIREA TRAFICULUI ȘI CONSUMULUI DE DROGURI – PRIORITATE A POLIȚIȘTILOR

Sâmbătă, 27 aprilie a.c., ora 12.45, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Focsani au depistat pe o stradă din municipiul Focșani un bărbat, de 26 ani, în timp ce consuma substanțe susceptibil a fi interzise.

În momentul depistării bărbatul a aruncat din buzunar 10 pliculețe din plastic ce conțineau materie vegetală de culoare brun verzuie.

Acesta a fost condus la sediul politiei iar în urma controlului corporal asupra sa au mai fost găsite 3 pliculețe ce aveau urme de materie vegetală brun verzuie. 

Tot sâmbătă, ora 12.55, polițiștii focșăneni au identificat un alt bărbat, de 26 ani, din municipiul Focșani, iar în urma controlului corporal asupra acestuia au fost găsite un pliculeț ce conținea materie vegetala de culoare brun verzuie, un ambalaj din hârtie cu același conținut, un pachet de hârtie folosit la fabricarea de țigarete precum și o rolă din hârtie.

În ambele cauze cercetările sunt continuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt, substanțele fiind ridicate.

Rugăm cetățenii să vină în sprijinul autorităților, iar în situația în care observă persoane care prezintă simptome ale consumului de droguri, să reacționeze și să solicite sprijin medical de specialitate, pentru investigarea celor în cauză și luarea măsurilor care se impun.

Lasă un răspuns