Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

Bărbat bănuit de furtul sumei de 4500 lei, identificat de polițiști

            Polițiștii din Odobești au identificat un bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat

Pe 25 august 2018, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, de 39 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras mai multe bunuri din locuință.

Din datele şi probele administrate în cauză în perioada august-aprilie, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, de 29 de ani, din localitate, ar fi pătruns prin escaladare, pe o fereastră lăsată deschisă, în apartamentul femeii, de unde ar fi sustras 5 telefoane mobile și un inel din aur, valoarea prejudiciului fiind de 4500 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Minor cercetat de poliţişti pentru două infracțiuni de furt calificat

La data de 6 mai a.c., ora 08.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Popești au fost sesizaţi telefonic de către un bărbat, de 50 de ani, din comuna Popești, cu privire la faptul că în seara zilei de 5 mai a.c., în jurul orei 23.30, i-ar fi fost sustras un telefon mobil, în valoare de 1200 lei și câteva pachete de țigări, dintr-un magazin aflat în curtea locuinței sale.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un minor, în vârstă de 16 ani, din localitate, bănuit de săvârșirea furtului.

Bunurile au fost recuperate și restituite persoanei vătămate.

Totodată,  în urma extinderii cercetărilor polițiștii au stabilit că la data de 13 martie a.c., minorul ar fi sustras și o drujbă în valoare totală de 550 lei,  dintr-o anexă a locuinței unei femei, de 37 de ani, din localitate. Drujba a fost de asemenea, recuperată.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a minorului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.

A condus autoturismul deși avea permisul suspendat și a fost implicată într-un accident rutier soldat, din fericire, doar cu pagube materiale

În jurul orei 17.00, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați de către o femeie de 56 de ani, din comuna Urechești, cu privire la faptul că în aceeași zi, în jurul orei 08.20, în timp ce conducea  un autoturism pe DN 2 E 85, pe raza localității Golești, a fost implicată într-o tamponare, fără victime omenești.

Desi inițial conducătorii auto au convenit ca tamponarea să fie soluționată pe cale amiabilă, ulterior unul dintre aceștia a solicitat ca evenimetul rutier să fie soluționat de către poliție.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că femeia figura ca având dreptul de a conduce vehicule suspendat.  

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Depistat de polițiști în timp ce pescuia în perioada de prohibiție, folosind undițe telescopice, ce aveau montate plase tip monofilament

Ieri, 6 mai a.c., ora 18.10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au depistat un bărbat, de 55 de ani, din localitate, în timp ce pescuia în albia râului Siret, în perioada de prohibiție, folosind două undițe telescopice, ce aveau montate fiecare câte o plasa tip monofilament, interzisă la deținere și folosire.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală și  producearea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor din plasă monofilament.

Ansamblu de vehicule condus de un şofer cu permis necorespunzător

La data de 6 mai a.c., ora 21.25, pe DN 2 E 85, în afara localității Domnești, un bărbat, de 29 de ani, din București, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format din autoturism şi remorcă, s-a angajat în depășirea unui autocamion și a acroșat două vehicule care circulau din sens opus, provocând doar pagube materiale.

Polițiștii Serviciului Rutier au stabilit faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul, remorca având masa totală maximă autorizată de 1900 kg.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal.

Conducea sub influența alcoolului

Tot ieri, la ora 00.20, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au depistat un bărbat, de 38 de ani, din comuna Dumitrești, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 N,  sub influența alcoolului.

Astfel, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,55  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub de influența alcoolului sau altor substanțe.

Lasă un răspuns