Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

Ieri, ora 14.00, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani au organizat o acţiune pe raza municipiului Focșani, pentru depistarea persoanelor pe numele cărora sunt emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi care se sustrag de la executarea acestora.

Astfel, a fost depistat un bărbat, de 43 ani, din municipiul Focșani, pe numele căruia Curtea de Apel Galați a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Bărbatul a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți și a fost încarcerat în Penitenciarul Focșani.

Tot ieri, la  ora 15.10, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Garoafa au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 52 de ani, din comuna Garoafa, sat Ciușlea, față de care instanța a dispus înlocuirea muncii neremunerate în folosul comunității cu închisoarea.

Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Focșani,

ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE A DELICTELOR SILVICE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI

Ieri, 7 mai a.c., ora 10.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Focşani, au dispus confiscarea cantităţii de 75,695 m.c. material lemnos din speciile răşinoase şi fag.

Volumele de masă lemnoasă au fost identificate la data de 23 aprilie a.c pe raza comunei Nereju, abandonate.

Pe parcursul verificărilor, au fost notificate instituțiile abilitate, iar până la termenul stabilit cantitățile de material lemnos nu au fost revendicate de deținători, fiind incidente prevederile art. 13 din H.G. 470/2014, volumele de masă lemnoasă fiind predate în custodia Ocolului Silvic Focşani.

La data de 7 mai a.c., ora 10.56, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Negrileşti au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că una dintre obștile de pe raza de competență a Secției 8 Poliţie Rurală Tulnici livrează material lemnos membrilor obșteni în baza unor avize de însoțire expirate.

Astfel, în temeiul sesizării, polițiștii Secţiei 8 Poliţie Rurală Tulnici  însoțiți de un pădurar au identificat un ansamblu de vehicule compus din cap tractor și semiremorcă precum și doi bărbați care descărcau material lemnos în dreptul locuințelor membrilor obșteni.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că 13,53 m.c. lemn foc fag ar fi fost livrați în baza a 5 avize de însoţire secundare a căror termen de valabilitate era expirat din data de 6 mai a.c..

De asemenea, în semiremorcă a fost identificată cantitatea de 17,67 m.c. lemn foc fag, pentru care Obştea avea emise avize de însoţire a căror termene de valabilitate expiraseră.

În cauză, Obştea va fi sancţionată contravențional iar cantitățile de 17,67 m.c lemn foc fag şi 13.53 m.c. lemn foc fag-valoric vor fi confiscate, după comunicarea de către Asociația Obștilor Văii Putna a preţului mediu pe metru cub a materialului lemnos.

De asemenea, polițiștii au mai verificat 6 ansambluri de vehicule cu privire la care nu au rezultat diferențe între situația scriptică din avizele de însoțire și cea

faptică, în ceea ce privește cantitatea, specia și sortimentul, avizele de însoţire fiind în termenul de valabilitate.

DEPISTAT DE POLIŢIŞTI LA TULNICI ÎN TIMP CE TRANSPORTA PORCI FĂRĂ DOCUMENTE SANITAR-VETERINARE

Aseară, în jurul orei 19.50, polițiștii Secţiei 8 Poliţie Rurală Tulnici au oprit în trafic o autoutilitară care circula pe DN 2 D, în comuna Tulnici, condusă de  un bărbat, de 38 de ani, din comuna Homocea.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, polițiștii au constatat faptul că bărbatul transporta 24 de porcine ce nu prezentau crotalii.

Pasagerul, un bărbat, de 56 ani, din comuna Homocea, a relatat faptul că porcii îi aparțin, fiind achiziționați din județul Sibiu, fără documente prevăzute de legislația sanitar-veterinară în vigoare.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor HG 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor și ale  OUG 195/02, cu amendă în cuantum de 1590 iar pasagerul cu amendă în cuantum de  600 de lei, pentru încălcarea prevederilor HG 985/2005.

Transportul a fost preluat pentru a fi condus la un punct autorizat în vederea incinerării de către specialiştii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea, în scopul prevenirii extinderii pestei porcine africane.

Reamintim cetățenilor faptul că, în conformitate cu prevederile HG nr. 984/2005 (*actualizată*) privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, următoarele fapte constituie contravenţii la normele sanitare veterinare privind circulaţia animalelor, produselor de origine animală, furajelor sau a produselor medicinale şi a altor produse de uz veterinar şi se sancţionează după cum urmează:

Cu amendă de la 720 lei la 1.500 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 6.000 lei la 12.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice:

-organizarea şi efectuarea transporturilor de produse de origine animală şi de furaje fără certificate, documente de calitate sau alte documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare;

-efectuarea transporturilor de produse şi subproduse de origine animală cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar sau neigienizate;    

-deţinerea sau transportul de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitare veterinare.

Lasă un răspuns