Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

ACȚIUNE PENTRU SUGURANȚA RUTIERĂ ȘI COMBATEREA COMERȚULUI ILICIT

            În perioada 6 – 8 august a.c., polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Coteşti au acționat pe raza comunelor arondate secţiei pentru prevenirea şi combaterea abaterilor la regimul rutier de către pietoni, biciclişti, mopedişti şi căruţaşi dar şi a comerţului ilegal.

Astfel, în cadrul acțiunii care s-a desfășurat în comunele Cotești,Cârligele, Poiana Cristei, Popești, Urechești, Slobozia Ciorăști, au fost verificate peste 60 de autovehicule și au fost legitimate 88 de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, din care 18 la O.U.G. 195/2002, 16 la  Legea 12/1990, 4 la Legea 61/1991, 2 la Legea 171/2010).

Totodată, au fost reținute trei permise de conducere (2 pentru consum de alcool şi 1 pentru neacordare de prioritate).

Tot în cadrul acțiunii au fost constatate 4 infracţiuni în flagrant (o infracţiune de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat, două infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și o infracţiune de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe).

CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

Vineri, 9 august a.c., ora 19.48, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 60 de ani, din județul Dâmbovița, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 2 E85 – Dumbrăveni.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot vineri, la ora 20.22,  polițiștii din cadrul Postului de Poliție Garoafa au oprit în trafic,  pe DJ 205 E, din satul Ciușlea un moped, fără numere de înregistrare, care era condus de către un bărbat, de 65 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat de către o persoană ce nu posedă permis de conducere.

În cursul nopții, în jurul orei 02:29, polițiștii Secției  2 Poliție Rurală Gugești au depistat un bărbat, de 34 de ani, din comuna Slobozia Bradului, în timp ce conducea o aututilitară pe DC169 Slobozia Bradului, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 01:34, polițiștii Secției 1 Poliție Golești au fost sesizaţi despre faptul că în comuna Milcovul, pe strada Principală a avut loc eveniment rutier în care au fost implicate patru autoturisme, soldat doar cu pagube materiale.

Polițiștii au identificat un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Focșani, bănuit că în timp ce conducea un autoturism a acroșat și avariat alte trei autoturisme.

Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,83mg./l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal.

TRANSPORTA MAI MULT MATERIAL LEMNOS DECÂT CANTITATEA ÎNSCRISĂ ÎN AVIZ

Vineri, 9 august a.c.,  ora 18.30, polițiștii  Secției de Poliție Rurală  3 Vidra au depistat un bărbat, de 30 de ani, din comuna Nereju, în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos, pe D.J. 205 D Nereju.

Cel în cauză le-a prezentat polițiștilor un aviz de însoțire, în care era înscrisă o cantitate mai mică decât cea transportată (18,620  m.c. lemn lucru rășionoase), fapt constatat după măsurarea volumului materialului lemnos de către un specialist din cadrul Ocolului Silvic.

Astfel, a fost constatată existența a 5,620 m.c. în plus față de cantitatea de material lemnos înscrisă în avizul de însoțire  prezentat la control.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul ar fi introdus în aplicația SUMAL un număr de înmatriculare diferit de cel al mijlocului de transport, utilizat la transport.

Cel în cauză a fost sancționat conform  prevederilor Legii 171/2010 cu amendă în cuantum de 7000 lei, fiind dispusă măsura confiscării cantității de 5,620 m.c. lemn lucru rășinoase.

Lasă un răspuns