Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

Tentativă de înșelăciune

La data de 05.09.2019, ora 23.27, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Adjud au fost sesizați prin 112 de un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Pufești, despre faptul că în seara zilei respective, în intervalul orar 23.00 – 23.25, în timp ce se afla la domiciliu, a fost sunat pe telefonul fix de către o persoană care s-a dat drept doctor cardiolog din cadrul Spitalului de Urgență Focșani și care i-a cerut să-i dea o sumă de bani, cât are în casă, pe motiv că fiul său trebuie să facă o operaţie la inimă. Acesta și-a dat seama că cele sesizate reprezintă o înșelăciune, motiv pentru care a întrerupt convorbirea și a apelat 112, refuzând să mai comunice au autorul, infracțiunea de înșelăciune rămânând astfel la stadiul de tentativă.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

RECOMANDĂRI pentru cetățeni:

  • VERIFICAŢI dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon, doar apelând numărul personal!
  • IGNORAŢI mesajele în care vi se spune că aţi fost desemnat câştigător, la concursuri la care nu aţi participat!
  • NU FURNIZAŢI DATE CONFIDENŢIALE prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi. Este de evitat şi trimiterea de copii după buletin sau cărţi de credit prin telefon,email sau fax.
  • CEREŢI DATE despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde  s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo!
  • Cereţi ajutorul Poliţiei de îndată!

Dosare penale la regimul circulației rutiere

      La data de 06.09.2019, ora 20.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani au fost sesizați despre faptul că pe raza comunei Cârligele s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea unui biciclist.

Cu ocazia cercetărilor efectuate la fața locului s-a constatat faptul că un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din com. Cârligele, în timp ce se deplasa pe

bicicletă, pe fondul consumului de alcool și al faptului că încerca să-și aprindă o țigară, ținând ghidonul cu o singură mână, s-a dezechilibrat și a căzut.

A rezultat astfel rănirea ușoară a acestuia.

În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost 1.11mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 07.09.2019, ora 01.12, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din mun. Focșani, în timp ce conducea un autoturism pe raza mun. Focșani, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

 La data de 07.09.2019, ora 2140, a fost depistat un bărbat, din com. Gugești,  în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

 La data de 7.09.2019, ora 2320, pe raza mun. Focșani, a fost depistat un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din com. Răstoaca, în timp ce conducea un  autoturism, având o alcoolemie de 0.63 mg/l alcool în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, în conformitate cu art. 336, alin. 1 Cod Penal.

La data de 08.09.2019, ora 0015, pe raza comunei Bordești,  a fost depistat un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comună, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

 În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Lasă un răspuns