Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

Percheziții efectuate de polițiștii vrânceni la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete

            La data de 25 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, au desfășurat 5 percheziții domiciliare pe raza municipiului Adjud,  județul Vrancea, în cadrul unui dosarul penal în care se efectuează cercetări față 17 persoane, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin.3 din Legea 85/2006.

          Cu această ocazie a fost identificată cantitatea de 2.557 țigarete de contrabanda, ce a fost ridicată și indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

            La activitățile desfășurate s-a beneficiat și de suportul Serviciului Criminalistic, care a folosit un câine specializat în depistarea produselor din tutun.

          Totodată, în cadrul aceluiași dosar penal au fost puse în aplicare 7 mandate de aducere, iar după administrarea probatoriului, la propunerea organului de cercetare penală din cadrul poliției judiciare, procurorul de caz a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile față de 7 inculpați, toți domiciliați în municipiul Adjud, județul Vrancea.

            În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că în perioada 2018-2019, persoanele cercetate în cauză au desfășurat activități de achiziție, depozitare, distribuire și comercializare a peste 200.000 țigarete provenite din activități de contrabandă, sustrăgându-se de la plata impozitelor și taxelor datorate statului.

             Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii vinovăției și tragerii la răspundere penală a tuturor autorilor, precum și a stabilirii prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Lasă un răspuns