Acasă Eveniment Poliția vrânceană informează!

Poliția vrânceană informează!

14
0
Reclama

Acțiune de amploare pe raza județului

            În perioada 30.11. – 05.12.2019 Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a organizat o acțiune la nivelul întregului județ, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și al D.S.V.S.A. Vrancea.             Aceasta a avut drept scop asigurarea controlului asupra diverselor forme de manifestare a infracționalității, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care săvârșesc furturi de animale, precum și a categoriilor de persoane fizice/juridice care facilitează și întrețin un climat neconform cu normele legale. În urma celor 251 de controale executate (1 în târguri/oboare, 15 în piețe și 235 pe drumurile publice), au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale, din care: 9 pentru încălcarea prevederilor H.G. 984/2005, 22 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 și 99 pentru încălcarea altor acte normative. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 40.910 lei iar valoarea bunurilor confiscate de 892 de lei.

Reclama

Depistat în flagrant vânzând țigarete

            La data de 06.12.2019, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au organizat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigarete. Cu această ocazie, în timp ce se aflau în zona pieței agroalimentare din mun. Adjud, au depistat în flagrant un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din mun. Adjud, care avea asupra lui, în vederea comercializării, 40 de pachete de țigări (800 de țigarete), toate netimbrate.

            În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, faptă prevăzută de art. 270, alin. 3, din Legea nr. 86/2006.

Tânăr cercetat pentru deținere de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive

            La data de 07.12.2019, ora 00.00, polițiștii Secției de Polițe Rurală Odobești, cu ocazia activităților specifice desfășurate pe raza comunei Mera, au depistat un tânăr, în vârstă de 19 ani, din comuna Mera, în timp ce se afla staționat în interiorul unui autoturism, pe un teren viran, din  imediata vecinătate a râului Milcov, pe partea stângă a D.N. 2M, pe sensul de mers Broșteni-Reghiu. În urma efectuării controlului corporal al tânărului cât și al autoturismului, în buzunarul portierei stânga față  a fost găsit un tub de gume, în care se aflau trei plicuri din material plastic, cu resturi de origine vegetală, de culoare verde-maron, cu miros înțepător. Tot în buzunarul portierei stânga față a mai fost găsită o cutie în care erau foițe pentru rulat țigarete. În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 16 din Legea nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare.

Deces cercetat de polițiști

            La  data  de  08.12.2019, ora 10.50, pe raza comunei Năruja, a avut loc un conflict spontan intre doi bărbați. Din cercetările efectuate până în prezent rezultă că pe fondul unui conflict spontan, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, ar fi împins un alt bărbat, în vârstă de 54 de ani, care a căzut pe marginea DJ 205 M, pe raza comunei Năruja, unde a rămas inconștient. Bărbatului i-au fost acordate îngrijiri medicale de către un echipaj medical sosit la fața locului, care l-a preluat pentru a-l transporta la spital, însă acesta a decedat în ambulanță. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vrancea, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii încadrării juridice a faptei.

Conducători auto depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice

            La data de 07.12.2019, ora 19.02, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Focșani au depistat un bărbat, din județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism în regim de taxi pe strada Mihai Eminescu din mun. Focșani, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

            La data de 08.12.2019, ora 07.23, la intersecția DJ 119 C cu DN2 E85, un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din comuna Ruginești, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea  de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Articolul precedentElevii din Poiana Cristei au câștigat Bursa Proiectelor Școlare
Articolul următorMinisterul Dezvoltării: Strat de asfalt mult mai subțire dar și lucrări neexecutate – un prim raport al echipei de control în teritoriu
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns