Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

Minori plecați voluntar de la domiciliu depistați de polițiști

La data de 20 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la dispariția unei minore în vârstă de 14 ani, din comuna Cotești. Cu ocazia activităților specifice efectuate, la data de 22 februarie a.c., polițiștii rutieri au identificat minora în timp ce se deplasa singură pe partea carosabilă a DN2 E85, în afara localității Golești. Aceasta plecase voluntar de la locuința părinților din comuna Cotești, din data de 20 februarie a.c., și intenționa să ajungă la domiciliul unui prieten de pe raza municipiului Focșani. De asemenea, s-a stabilit faptul că pe perioada dispariției, minora nu a fost victima vreunei infracțiuni. În cauză a fost anunțată Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, în vederea clarificării situației familiale.

La data de 20 februarie a.c., 22.15, polițiștii din Tâmboiești au fost sesizați cu privire la plecarea voluntară a unei minore în vârstă de 17 ani, din localitate. În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, aceasta a fost identificată într-un imobil de pe raza localității de mai sus, în prezența prietenului său în vârstă de 23 de ani, din aceeași localitate. Din verificările efectuate și în urma declarațiilor minorei, s-a stabilit faptul că pe perioada dispariției, acesta nu a fost victima vreunei infracțiunii fiind predată ulterior părinților.

La data de 21 februarie a.c., ora 20.59, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focsani au fost sesizaţi de un instructor de educație din cadrul unui modul familial, cu privire la faptul că în data de 20 februarie a.c., un minor în vârstă de 16 ani, ar fi plecat cu bilet de voie de la internatul unui liceul din municipiul Focsani, motivând că merge la un modul familia din orașul Panciu, fără însă a mai ajunge la destinație.

În urma verificărilor efectuate,  la data de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au identificat minorul într-un apartament din Focșani. Acesta a fost condus la sediul poliției și apoi a fost internat la un adăpost temporar pentru copii delicvenți. Pe timpul plecării voluntare, minorul nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Dosare penale întocmite de polițiști

La data de 23 februarie a.c., ora 17.05, polițiștii rutieri au depistat o femeie de 43 de ani, din comuna Vânatori, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cuza Vodă, din municipiul Focșani, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de  23 februarie a.c., ora 18.45, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au fost sesizați despre faptul că pe raza municipiului Focșani, ar fi avut loc o șicanare în trafic între doi conducători auto. În urma verificărilor efectuate cu operativitate de polițiștii rutieri, a fost depistat un bărbat de 30 de ani, din comuna Garoafa, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,57 mg./l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Lasă un răspuns