Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

Dosar penal pe linie silvică întocmit de polițiști

La data de 6 martie a.c., polițiștii din Vizantea-Livezi au depistat un bărbat de 38 de ani, din  comuna Câmpuri, a tăiat ilegal și sustras 7 arbori dintr-o proprietate ce aparține unei alte persoane, din extravilanul comunei Câmpuri. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Persoane bănuite de furturi depistate de polițiști

La data de 5 martie a.c., polițiștii din Milcovul au fost sesizați de un bărbat de 74 de ani, din municipiul Focșani, despre faptul că peroane necunoscute i-ar fi sustras mai multe bunuri în valoare de aproximativ 5000 de lei, din două anexe situate pe raza localității Milcovul.

În urma activităților specifice desfășurate cu operativitate de polițiștii din Milcovul, la data de 6 martie a.c., a fost depistat un tânăr de 21 de ani și doi minori în vârstă de 15 ani, toți din comuna Tâmboiești, principalii bănuiți de săvârșirea faptei.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate, iar cercetările continuă pentru tragerea la răspundere penală a făptuitorilor și a stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs fapta.

Gesturi de bună-credință

La data de 6 martie a.c., ora 12.30, polițiștii Biroului Rutier Focșani, au fost sesizați de reprezentanții unei stații peco de pe raza municipiului Focșani, despre faptul că o persoană necunoscută a uitat o borsetă în incinta stației. Polițiștii au preluat borseta, constatând faptul că aceasta conținea suma de 923 de lei și mai multe documente personale și că aparține unui bărbat de 60 de ani, din municipiul Vaslui.

Bunurile și suma de bani, au fost predate proprietarului.

Pe aceată cale, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea adresează felicitării reprezentanților stației peco pentru simţul civic de care au dat dovadă şi speră ca gestul făcut de aceștia să fie un exemplu pentru toţi vrâncenii. La data de 6 martie a.c., la sediul Poliției Municipiului Focșani s-a prezentat un bărbat de 37 de ani, din comuna Țifești, care a predat suma de 1800 de lei și o chitanță bancară, pe care le-ar fi găsit în cursul aceleiași zile în incinta unei societăți de pe raza municipiului Focșani. În urma verificărilor efectuate de polițiști, a fost identificat un bărbat în vârstă de 57 de ani, din localitatea Milcovul, căruia îi aparținea suma de bani. Mulțumim cetățenilor care își asumă un rol activ în viața comunității și pentru spiritul civic de care aceștia au dat dovadă.

Dosare penale întocmite de polițiști

La data de 07 martie a.c., ora 19.00, polițiștii Biroului Rutier Focșani s-au sesizat din oficiu despre faptul că un tânăr de 24 de ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul București din localitate, la intrarea într-o stație peco, ar fi acroșat o bordură, oprindu-se apoi în parcarea stației de carburanți. Fiind testat cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 7 martie a.c., ora 20.15, polițiștii din Panciu au depistat un bărbat de 30 de ani, din comuna Câmpuri, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 L, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, rezultat 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 8 martie a.c., polițiștii din Golești au depistat un tânăr de 22 de ani, din comuna Milcovul, în timp ce conducea un autoturism pe DN23 A Milcovul, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie auto. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 7 martie a.c., ora 22.45, polițiștii rutieri au depistat pe Bulevardul Brăilei din municipiul Focșani un bărbat de 38 de ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării privind prezența unor substanțe cu efect psihoactiv, acesta a relevat prezența unei astfel de substanțe. În cauză a fost întocmit dosar penal.

La data de 8 martie a.c., ora 10.00, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Focșani, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Moldovei din localitate, au observat un bărbat și o femeie, care transportau un bagaj voluminos. În urma verificărilor efectuate de polițiști, a fost identificat un bărbat de 53 de ani de orașul Odobești, iar cu ocazia efectuării controlului bagajelor au fost depistate mai multe pachete de țigarete de diferite mărci, existând suspiciunea că acestea ar proveni din contrabandă. Pachetele de țigări au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a se efectua cercetări pentru stabilirea provenienței acestora și luarea măsurilor ce se impun. În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii prev. și ped. de art 270, alin. 3 din Legea 86/2006.

Tinere plecate de la domiciliu, depistate de polițiști

La data de 8 martie a.c., ora 08.38, polițiștii din Gugești au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie din comuna Sihlea, despre faptul că fiica sa, ar fi fost luată cu forța de către concubinul ei și transportată cu un autoturism la locuința acestuia din municipiul Râmnicul Sărat, județul Buzău. În urma verificărilor efectuate cu operativitate în colaborare polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Râmnicul Sărat, atât tânăra cât și concubinul acesteia au fost identificați în municipiul Râmnicul Sărat. Tânăra a declarat faptul că s-a împăcat cu bărbatul și de bunăvoie a plecat cu acesta din localitatea Voetin.  

La data de 8 martie a.c., ora 13.13, polițiștii din Cotești au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie din comuna Broșteni, despre faptul că în orei 07:00, când s-a întors de la serviciu, a constatat faptul că fiica sa, minoră în vârstă de 16 ani, nu se mai afla în locuință.  În urma investigațiilor efectuate cu operativitate de polițiști minora a fost găsită la domiciliul unui tânăr de 25 de ani, din comuna Cîrligele. Fata a fost încredințată familiei, declarând totodată faptul că pe perioada dispariției acesta nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 6 martie a.c., ora 6.00, polițiștii din Vidra au depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Nereju, în timp ce transporta cu o autoutilitară pe DJ205 D Valea Sării, cantitatea de 6 m.c., lemn de foc, fără aviz de însoțire a materialului lemnos. Față de conducătorul auto, s-a luat măsura sancționării contravenționale, fiind dispusă totodată confiscarea cantității de  material lemnos.

Lasă un răspuns