Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

Acţiunile poliţiştilor vrânceni pentru protejarea fondului silvic

            În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic au fost aplicate 13 sancţiuni contravenționale şi au fost confiscați 15,62 metri cub de material lemnos, în valoare de peste 3400 de lei.

În perioada  10-16 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai ocoalelor silvice de regim au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase. În urma celor 127  controale, din care 120 desfășurate pe drumurile publice și 7 în fondul forestier, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 5000 lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 15,62 m.c. de material lemnos, în valoare totală de peste 3400 lei.

Dosare penale întocmite de polițiști la regimul rutier

Depistat conducând cu permisul suspendat

La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 20.40, polițiștii rutieri au efectuat semnal de oprire unui autoturism care circula pe DN2D , în localitatea Bolotești. Conducătorul auto a fost legitimat, polițiștii stabilind că acesta are 33 ani și este domiciliat în județul Brașov. În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Recomandări preventive şi sfaturi pentru reducerea victimizării/ Dialog poliţişti-elevi-părinţi în zona unităţilor de învăţământ

Astăzi, poliţiştii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat activităţi preventiv-educative la patru unităţi de învăţământ din județul Vrancea. Astfel, poliţiştii s-au deplasat pentru discuţii pe teme preventive în localitățile Soveja, Răcoasa, Câmpuri și Rotilești. Poliţiştii au dezbătut cu elevii şi părinţii din zona adiacentă a şcolilor diverse subiecte de interes asociate diferitelor categorii de vârstă, precum delincvenţa juvenilă, riscul victimizării, siguranța rutieră dar şi prevenirea violenţei domestice și a bullying-ului. De asemenea, în contextul actual al pandemiei şi ţinând cont de necesitatea majoră de a respecta măsurile de protecţie sanitară, au fost abordate şi dezbătute subiecte legate de importanţa adoptării unui comportament responsabil pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus, inclusiv prevederile cadrului normativ în domeniu.

Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie,  este

112 – POLIŢIA – APEL DE URGENŢĂ!

Lasă un răspuns