Poliția vrânceană informează!

Filed under Eveniment

A încălcat ordinul de protecție provizoriu

Sâmbătă, 17 iulie a.c., poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat, de 63 de ani, din comuna Păunești nu a respectat prevederile ordinului de protecție emis în urmă cu o zi. Astfel, cel în cauză ar fi pătruns în curtea fostei sale concubine, o femeie de 60 de ani iar ulterior ar fi aruncat cu pietre. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal deschis pentru comiterea infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție provizoriu.

A condus un tractor sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 16 iulie a.c. poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ruginești au depistat în flagrant un bărbat de 52 de ani, din comuna Boghești, în timp ce conducea un tractor, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, polițiștii au stabilit și faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere. În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, acesta a indicat rezultatul de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud.

A distrus anvelopele unui autoturism

La data de 17 iulie a.c., polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi distrus, prin înțepare, două anvelope ale unui autoturism, parcat în localitatea Vârteșcoiu. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 20 ani, bănuit de săvârșirea faptei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

A condus un moped neînmatriculat, fără a poseda permis și aflându-se sub influența alcoolului

Sâmbătă, 17 iulie a.c., ora 21.05, un bărbat de 22 de ani, din comuna Reghiu,  a fost oprit în trafic de polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești în timp ce conducea un moped pe DN 2 M, în comuna Reghiu.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că mopedul era neînmatriculat, bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și se afla sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice, conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

Depistaţi în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului

La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 08.35, poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au depistat în flagrant un bărbat de 37 de ani, din județul Iași, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Păunești, fiind sub influenţa alcoolului.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La aceeaşi dată, în jurul orei 17.30, poliţiştii Secției 8 Poliție Rurală Tulnici, au depistat un bărbat de 69 de ani, din Păulești, în timp ce conducea un ATV şi care emana halenă alcoolică. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul avea permisul de conducere anulat.

Ieri, 18 iulie, ora 15.50, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat o femeie, de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența alcoolului. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii atrag atenţia: CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce conducătorul auto a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Lasă un răspuns