Acasă Eveniment Poliția vrânceană informează!

Poliția vrânceană informează!

264
0
Reclama

Acțiune pentru protejarea fondului forestier 

În perioada 25- 27 mai a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Focșani și ai Direcției Silvice Vrancea, au desfășurat activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor care aduc atingere fondului forestier național, în județul Vrancea.

Reclama

În urma a 28 de controale, din care 6 la depozite de materiale lemnoase, 10 la instalații de prelucrare a materialului lemnos și 12 pe drumurile publice, a fost constatată o infracțiune de evaziune fiscală (ascunderea bunului ori a sursei impozabile), fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 45.000 lei. De asemenea, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității totale de 264 mc material lemnos, din care 25 mc faptic și 239 mc valoric, în valoare totală de peste 52.000 lei.

 

Exemple semnificative:

 

La data de 27 mai a.c., în urma unui control efectuat la instalația de prelucrare a materialelor lemnoase aparținând unei societăți comerciale din comuna Nereju, polițiștii au constatat faptul că operatorul economic a deținut cantitatea de 9,30 mc material lemnos fără documente din care să rezulte proveniența legală. De asemenea, urmare a comparării stocului scriptic rezultat din aplicația informatică SUMAL 2.0 cu stocul faptic identificat în incinta depozitului, nu s-a regăsit cantitatea de 5,20 mc material lemnos.

 

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în cuantum de 10.000 lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 14,50 mc material lemnos, în valoare totală de peste  5.700 lei.

În cadrul acțiunii, polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că, în perioada 01 decembrie 2021 – 27 mai 2022, un bărbat din comuna Vidra a transportat, în nume propriu, cu autoutilitara sa, cantitatea totală de 191 mc material lemnos diverse specii, în baza a 65 de avize de însoțire a materialului lemnos, fără proveniență legală, în sensul că, transportând o cantitate mai mare de 20 mc/12 luni consecutive, normele silvice în vigoare îl asimilează ca fiind transportator profesionist, având astfel obligația de a utiliza aplicația informatică SUMAL 2.0. Bărbatul a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010 Rep., cu amendă în cuantum de 5.000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării contravalorii cantității de 191 mc material lemnos, în valoare de peste 32.000 lei.

 

Infracțiuni la regimul rutier

 

La data de 27 mai a.c., ora 17:20, la sediul Poliției Municipiul Focșani s-a prezentat un bărbat, din municipiul Focșani, care a declarat faptul că la aceeași dată, ora 10:00, în timp ce conducea un autoturism într-o parcare destinată autoturismelor utilizate în regim taxi, a acroșat un alt autoturism ce se afla staționat în fața sa. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

La data de 27 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mărășești au depistat un bărbat, de 42 de ani, din județul Botoșani, în timp ce conducea haotic un autoturism, pe Drumul Național 2 E 85, pe direcția de deplasare Mărășești-Adjud. Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că acesta avea dreptul de conducere  suspendat. Ulterior a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul cu permis suspendat.

La data de 28 mai a.c., ora 07.15, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 47 de ani, din comuna Vidra, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului, respectiv 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

La data de 28 mai ac., ora 16.55, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au depistat în trafic un bărbat, de 20 de ani, din comuna Broșteni, în timp ce conducea pe Drumul Național 2 M Broșteni un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu, ce avea autorizația de circulație provizorie expirată și fără să dețină permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  conducere a unui vehicul fără permis de conducere si punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Față de cel în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 h, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea.

 

 

Ieri, 29 mai a.c., ora 18:38, polițiștii  Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe Drumul Național 2D, în comuna Bolotești un autoturism condus de un bărbat de 24 de ani, care a înmânat pentru control un permis de conducere eliberat de Moldova. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că cel în cauză nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar permisul de conducere prezentat este fals. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

 

La data de 29 mai a.c., ora 19:58, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe DJ 205 D, în comuna Năruja, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din localitate, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltată mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns