Acasă Eveniment Poliția vrânceană informează!

Poliția vrânceană informează!

230
0
Reclama

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI

 

Reclama

 

Luni, 23 ianuarie a.c., ora 10:00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe Drumul Național 2/European 85, în localitatea Tișița, o autoutilitară condusă de o femeie din comuna Cudalbi, județul Galați. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că aceasta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

Tot luni, 23 ianuarie a.c, în jurul orei 00.45, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au oprit în trafic, pe strada Republicii, din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 27 ani,  din comuna Mera. La testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la amfetamină. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

ACȚIUNE TIP ”BLITZ” DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTI

 

În perioada 21-22 ianuarie, în intervalul orar 23:00-04:00, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au continuat acțiunile tip ’’BLITZ’’,  pe raza de competență a Secției 1 Poliție Rurală Golești.

 

Astfel, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Golești sprijiniți de către cei din cadrul Serviciului Ordine Publică, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Focșani dar și de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat activități specifice în principal pe linia respectării legislației privind circulația pe drumurile publice și menținerea ordinii și liniștii publice, respectarea prevederilor legale privind modul de funcționare a unităților economice, comercializarea produselor din aceste unități, identificarea persoanelor care consumă sau comercializează substanțe psihoactive, identificarea persoanelor predispuse la comiterea unor fapte cu violență sau persoane urmărite în temeiul legii.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 160 de persoane, fiind efectuate 17 controale corporale. 73 de autovehicule au fost controlate, 56 de conducători auto fiind testați cu aparatul etilotest.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 7 contravenții. De asemenea, 19 conducători auto, care nu au respectat normele rutiere referitoare la staționarea autovehiculelor (creându-se prin acest lucru îngreunarea circulației pe ambele sensuri de mers) au fost invitați la sediul poliției pentru a fi dispuse măsuri de sancționare în acest sens. Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare, pentru prevenirea evenimentelor negative și responsabilizarea cetățenilor privind respectarea legislației.

Sursa: IPJ Vrancea

Lasă un răspuns