Acasă Eveniment Poliția vrânceană informează!

Poliția vrânceană informează!

265
0
Reclama

La data de 30 noiembrie a.c., ora 18.40, polițiștii din Dumitrești au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 53 ani, din municipiul Râmnicul Sărat, județul Buzău, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor discuții contradictorii, i-ar fi lovit cu un cuțit în zona abdomenului pe doi bărbați de 57, respectiv 52 ani, ambii din comuna Dumitrești.

Aceștia din urmă, l-ar fi lovit și ei în zona feței pe agresor pentru a-l deposeda de cuțit. Toți trei au fost transportați la Spitalul de Urgență ,,Sf. Pantelimon” Focșani pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Reclama

La data de 3 decembrie a.c., a fost dispusă prin ordonanță examinarea medico-legală a celor doi bărbați, iar din concluziile preliminare ale Serviciului de Medicină Legală Vrancea, a rezultat că fiecare dintre aceștia prezintă câte o plagă penetrantă abdominală, care le-a pus viata în pericol.

Urmare a acestor concluzii, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Județean Vrancea a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de loviri sau alte violențe, prev și ped de art. 193 alin. 1 C.P. în infracțiunea de tentativă de omor, prev. și ped. de art. 32 C. Pen. rap. la art. 189 alin. 1 lit. f din C. Pen.

Totodată, a fost dispusă reținerea bărbatului de 53 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, prev. și ped. de art. 32 C. Pen. rap. la art. 189 alin. 1 lit. f din C. Pen., iar în data de 4 decembrie a.c., acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

Evenimente rutiere

 

La data de 3 decembrie a.c., ora 11.30, pe str. Aleea Echității din municipiul Focșani, un bărbat de 30 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere și având o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar.

Din declarațiile martorilor, după momentul producerii accidentului, la volanul autoturismului s-a urcat un tânăr de 25 ani, din municipiul Focșani, care și-a continuat deplasarea către locuința sa. După ce acesta a fost identificat, a fost testat cu aparatul  etilotest, aparatul indicând o concentrație de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din acest motiv a fost condus la Spitalul Militar Focșani, unde i s-a recoltat o probă biologică în vederea determinării alcoolemiei. Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a mai stabilit faptul că acesta a încredințat autoturismul bărbatului de 30 de ani, pentru a fi condus pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului.

 

La data de 3 decembrie a.c., ora 17.30, un bărbat de 31 ani, din orașul Panciu, în timp ce conducea un autoturism pe bd. Brăilei din municipiul Focșani, a acroșat și accidentat ușor un bărbat de 59 ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce pietonul avea o concentrație de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

La data de 4 decembrie a.c., orele 17.08, pe DN2-E85 în orașul Mărășești, o persoană necunoscută a condus un autoturism din direcția Focșani către Adjud și a accidentat mortal un bărbat de 65 ani, din municipiul Focșani care a traversat strada pe marcajul pietonal.

După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul faptei, la scurt timp fiind identificat principalul bănuit de săvârșirea faptei, în persoana unui bărbat, care nu posedă permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă în vederea identificării și tragerii la răspundere a conducătorului auto.

 

Tentativă de înșelăciune cercetată de polițiști

 

La data de 4 decembrie a.c., orele 18.50, un bărbat din comuna Fitionești a sesizat faptul că în cursul serii, o persoană necunoscută l-ar fi sunat pe tatăl său, și recomandându-se că ar fi procuror i-a solicitat acestuia o sumă de bani pentru ca fiul său să nu fie cercetat ca autor al unui accident rutier.

Victima și-a sunat fiul și a aflat că persoana necunoscută încearcă să îl păcălească, astfel că nu a apucat să dea banii solicitați.

Cercetările continuă în vederea identificării autorilor sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de înșelăciune.

 

 

Radare:

 

DN2-E85: Călimănești – Haret; Pufeşti-Domneşti; Garoafa-Bizighești;

Golești-Garoafa; Golești- Focșani; Dumbrăveni-Urechești; Sl.Bradului-Obrejiţa; Urecheşti-Popeşti; Focșani; Mărășești; Adjud;

DN 23:  Răstoaca; Vulturuproces verbal amenda

Lasă un răspuns