Acasă Eveniment Poliţiştii arestaţi pentru luare de mită au fost puşi în libertate

Poliţiştii arestaţi pentru luare de mită au fost puşi în libertate

24
0
Reclama

Cei doi poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vrancea care în urmă cu cîteva luni au fost arestaţi pentru luare de mită au fost puşi azi în libertate. Inspectorul principal Marius Milea şi agentul şef Nicuşor Rotaru au primit astăzi sentinţa. Judecătorii au hotărît ca cei doi să fie condamnaţi la 3 ani şi şase luni cu suspendare. „Prin sentinţa penală nr. 51 din 26.03.2009 a Curţii de Apel Galaţi, inculpaţii Milea Marius şi Rotaru Nicolae au fost condamnaţi la cate o pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare fiecare pentru săvîrşirea infracţiunii de luare de mită precum şi la pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza II, lit. b si c Cod penal pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale. Le-a fost aplicată inculpaţilor pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a, teza II, lit. b si c Cod penal. În temeiul art. 86 indice 1 şi art. 71 alin 5 Cod penal s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor principale şi a pedepselor accesorii aplicate inculpaţilor, pe durata termenului de încercare de 6 ani şi s-a stabilit ca pe durata termenului de încercare inculpaţii să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

– să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lîngă Tribunalul Vrancea;

Reclama

– să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile precum şi întoarcerea ;

– să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă;

– să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lor de existenţă”, se arată în comunicatul Curţii de Apel Galaţi. Procurorii care se ocupă de acest caz trebuie să facă recurs în 10 zile de la comunicare. Surse apropiate familiei celor doi poliţişti susţin că aceştia sunt deja în drum spre casă. „S-a dispus punerea de îndată în libertate a inculpaţilor de sub puterea mandatelor de arestare preventiva emise de Curtea de Apel Galaţi si s-a confiscat de la inculpatul Rotaru Nicolae în folosul statului suma de 1000 lei”, se mai arată în comunicatul trimis de judecători. Cei doi rutierişti au fost prinşi în flagrant în timp ce luau şpagă de la ofiţeri sub acoperire din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Vrancea. Poliţiştii de la Circulaţie erau urmăriţi de multă vreme de colegii lor de la Anticorupţie. După ce sentinţa va fi trimisă oficial şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea conducerea acestui va stabili ce măsuri vor fi luate împotriva celor doi. Deocamdată ambii rutierişti sunt suspendaţi din funcţie.

Articolul precedentDoar cîteva zile pentru plata impozitelor
Articolul următorVrancea – spaima traficanţilor de ţigări

Lasă un răspuns