Acasă Eveniment Poliţiştii rutieri recomandă cetăţenilor

Poliţiştii rutieri recomandă cetăţenilor

178
0
Reclama

Avand in vedere condiţiile meteorologice prognozate pentru perioada următoare, respectiv Cod Galben de ninsori abundente si viscol, pentru prevenirea blocarii autovehiculelor si persoanelor pe tronsoanele de drumuri aflate in situatia iminenta de inzapezire, poliţiştii  vrânceni vor lua măsuri de inchidere temporara a tronsoanelor de drumuri nationale si judetene.

Masura de închidere a circulatiei pe anumite tronsoane de drumuri este destinata a preveni blocarea autovehiculelor si a persoanelor in nameti, precum si pentru a se eficientiza activitatea de deszapezire a drumurilor.

Reclama

Pentru perioada 24.01.2013-26.01.2013, in situatia aparitiei fenomenelor meteorologice extreme, tronsoanele de drum pe care nu se va permite accesul autovehiculelor vor fi semnalizate cu bariere si indicatore rutiere “Accesul Interzis”, cu indicatorul „Drum inzapezit” sau cu echipaje de politie.

Recomandăm cetăţenilor să respecte dispoziţiile şi indicaţiile poliţiştilor aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în filtrele instituite. În cazul nerespectării interdicţiei temporare de circulaţie, instituite pe un anumit segment de drum public, conducătorii de autovehicule riscă reţinerea permisului de conducere şi suspendarea acestuia pentru o perioadă de 60 de zile şi o amendă contravenţională .

In această perioadă se recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt urgente sau absolut necesare, pe segmentele de drum enumerate.

Informaţii despre condiţiile meteo şi starea drumurilor le puteţi afla şi de la Comandamentul Central de Iarnă din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii la numărul de telefon 021/9360.

 

Pentru deplasarea in conditii de siguranta pe tronsoanele de drum care nu sunt inchise circulatiei rutiere, politia recomanda conducatorilor auto:

 

  • Ø Adaptarea permanentă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum , astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă.
  • Ø Păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, mai ales atunci când deplasarea se face pe un drum acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.
  • Ø Dotarea corespunzatoare a autovehiculelor cu anvelope de iarna.
  • Ø Totodată, este necesar să le reamintim pietonilor necesitatea respectării cu stricteţe a regulilor privind deplasarea pe drumurile publice, prin evitarea pe cât posibil a folosirii părţii carosabile după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. De asemenea, aceştia vor trebui să  traverseze drumul numai prin locurile marcate şi semnalizate corespunzător (pe la trecerile pentru pietoni). In cazul traversarii pe la trecerile pentru pietoni, acestia trebuie sa se asigure, iar daca observa ca soferul nu poate opri in timp util sa renunte la traversare. Traversarea drumului se va face numai după ce s-au asigurat temeinic şi au certitudinea că această manevră se poate face în condiţii de sigurantă.
  • Ø Şi conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie sporită la apropierea „Trecerilor pentru pietoni” sa reduca viteza de deplasare , şi să poată opri în siguranţă pentru a permite trecerea pietonilor.

 

În perioada următoarele vom furniza permanent informaţii cu privire la starea drumurilor, eventualele rute ocolitoare şi vom sprijini deplasările pentru urgenţele medicale precum şi intervenţia la solicitările cetăţenilor.

 

Lasă un răspuns