Acasă Comunicate de presa Politizarea unui eveniment organizat de o institutie de invatamant din Vrancea

Politizarea unui eveniment organizat de o institutie de invatamant din Vrancea

215
0
Reclama

Incalcare grava a legii – politizarea unui eveniment organizat de o institutie de invatamant din Vrancea

Ca urmare a articolului publicat online pe pagina de web a Ziarului de Vrancea in data de 4.11.2012 (http://www.ziaruldevrancea.ro/educatie/85592-candidatii-la-parlamentare-au-cersit-voturi-la-balul-cuzistilor.html), va transmitem urmatorul
COMUNICAT DE PRESĂ
Am luat act, cu ingrijorare, de politizarea făţişă a unor activităţi desfăşurate în cadrul unei instituţii publice de învăţământ public din judeţul Vrancea.
„Balul Bobocilor” organizat de Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Focşani, eveniment care ar fi trebuit ţinut departe de orice ingerinţă din partea mediului politic, a fost deturnat de la finalitatea sa – aceea de a marca începutul unui ciclu de studii pentru elevii de clasa a IX-a, respectiv incheierea aceluiaşi ciclu pentru elevii clasei a XII-a.
Cu încălcarea brutală a prevederilor art.7 alin.1 din Legea Educaţiei Naţionale, care prevede că în unităţile de învăţământ sunt interzise activităţile de natură politică, conducerea Colegiului a iniţiat şi permis prezenţa la acest eveniment a candidaţilor USL la alegerile parlamentare din decembrie 2012.
Dacă participarea d-lui Laurenţiu Ţigăeru ar putea fi explicată doar calitatea acestuia de absolvent al Colegiului (de altfel, singura care ar explica prezenţa sa la acest eveniment), participarea domnilor Petru Filip şi Ciprina Nica nu are nicio altă justificare decât cea legată de activitatea lor politică, imprimând evenimentului un evident caracter electoral.
Nici domnul Petru Filip şi nici domnul Ciprian Nica nu au vreo legătură cu activitatea de învăţământ preuniversitar ce se desfăşoară în cadrul Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, în condiţiile în care domnul Petru Filip a absolvit un liceu din Călăraşi iar domnul Ciprian Nica a absolvit un liceu din Panciu.
Asistăm la o încălcare deosebit de gravă a legii şi la o încercare de a politiza activităţile în care sunt implicaţi elevii unei prestigioase unităţi de învăţământ.
Apelez la bunul simţ şi onoarea tuturor candidaţilor şi le cer să nu implice, sub nicio formă, instituţiile de învăţământ, în lupta electorală.
Dorinţa de a câştiga fie şi câteva voturi nu justifică, din punct de vedere moral, ceea ce s-a întâmplat la evenimentul organizat de conducerea colegiului.
Codruţ Balaş
candidat al Alianţei România Dreaptă funcţia de senator al României
Reclama

Lasă un răspuns