Pregatire academica si burse pentru elevii de liceu romi pasionati de medicina

Filed under Eveniment, Invatamant, Sanatate, Social

Programul de Dezvoltare Personala Profesionisti romi in domeniul medical lanseaza o noua sesiune de inscrieri in cadrul programului de TUTORAT SI BURSE adresat liceenilor romi care isi doresc ca anul viitor sa sustina examenul de admitere in cadrul unei institutii de invatamant din domeniul medicinei umane.

Elevii romi, care in anul academic 2012-2013 vor fi inscrisi in ultimul an de studiu liceal (clasa a XII-a zi sau a XIII-a frecventa redusa), pot aplica la tutorat, pe site-ul www.profesionistiromi.ro sectiunea BURSE ROMI, pana pe 25 iunie 2012. De asemenea, pentru finalizarea inscrierii, candidatii trebuie sa transmita o serie de documente (detalii pe site). BIROU INFO pentru candidati – 021 2000 624.

In cursul anului academic 2012 – 2013 sunt oferite sesiuni de pregatire in regim gratuit, pentru 200 de elevi de liceu de etnie roma, la materiile biologie si chimie/ fizica. Cursurile sunt axate pe programa pentru admiterea in unitatile de invatamant superior cu profil medical si sunt realizate de profesori de specialitate. In plus, elevii selectati in program participa la tabere de motivare si primesc burse lunare.

Taberele de motivare ofera participantilor ocazia sa afle mai multe despre cum pot comunica mai bine cu colegii, cum isi pot construi cariera in medicina, ce presupune sa fii un adevarat profesionist in domeniul medical si cum se pot impune ca lideri in comunitatile si grupurile din care fac parte.

Burse in valoare de 500 de lei/ luna sunt oferite elevilor beneficiari in cursul anului academic 2012 – 2013, pe perioada participarii la cursurile de pregatire. In ultimele 3 luni de pregatire valoarea burselor poate creste la 800 de lei lunar pentru beneficiarii care obtin media generala minima 9.00 la testele de tutorat.

Proiectul este implementat de ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei in parteneriat cu Roma Education Fund Romania, Asociatia Medicilor Rezidenti, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN si Open Society Institute. Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvolarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Investeste in oameni!

Comunicat de presa ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei

Lasă un răspuns