Acasă Eveniment Președintele PNL susține ideea parlamentarilor vrânceni Cătălin Toma și Ion Ștefan, de...

Președintele PNL susține ideea parlamentarilor vrânceni Cătălin Toma și Ion Ștefan, de acordare a voucherelor de vacanță și pentru angajații din mediul privat

121
0
Reclama

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, s-a referit recent, într-o emisiune televizată la amendamentele propuse de parlamentarii PNL de Vrancea, Cătălin Toma și Ion Ștefan, cu privire la acordarea voucherelor de vacanță și pentru angajații din sectorul bugetar, nu doar din pentru cei de la stat.

Ludovic Orban a menționat că PNL s-a preocupat mereu de susținerea mediului de afaceri și a angajaților din mediul privat, în condițiile în care în privat lucrează aproape 5 milioane de români, cu 4 milioane mai mult decât în sistemul bugetar.

Reclama

Nu mi se pare normal ca sectorul public să beneficieze de vouchere de vacanță și  cinci milioane de angajați din mediul privat să nu beneficieze. PNL a venit cu un proiect foarte simplu pentru a se asigura deductibilitatea acestor vouchere de vacanță astfel încât să permiți companiilor să nu înregistreze costuri suplimentare și să fie încurajate să dea vouchere de vacanță”, a spus Ludovic Orban, în studioul TVR.

Senatorul Cătălin Toma și deputatul Ion Ștefan au depus două amendamente la Proiectul de lege privind aprobarea ordonanței de urgență a Guvernului nr. 46/2017 pentru modificarea și completarea ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță. Cele două amendamente, depuse la Comisia pentru Servicii și Industrii din cadrul Camerei Deputaților, fac referire la completarea proiectului de lege care prevede acordarea acestor tichete de vacanță numai celor din sistemul bugetar, cu precizarea că voucherele se acordă și angajaților din sectorul privat.

Totodată, s-a propus ca sumele corespunzătoare acestor tichete de vacanță să fie deductibile la calculul impozitului pe cifra de afaceri, respectiv la calcularea impozitului pe venit, în limita a șase salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată pentru fiecare angajat, pe an calendaristic, iar pentru salariat, voucherele sunt scutite de plata impozitului pe venituri și a impozitelor sociale aferente.

Până acum, PSD a ignorat propunerea PNL, semn că socialiștii lui Dragnea nu sunt interesați ca angajații din mediul privat să fie și ei recompensați cu vouchere de vacanță.


Articolul precedentMilitarii au organizat un flashmob pentru elevi
Articolul următorPoiana Cristei: Investițiile în drumuri continuă și anul acesta
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns