Prima de comercializare, proiectul deputatului PNL Ion Ștefan, intră în linie dreaptă în parcursul legislativ

Filed under Eveniment

Propunerea legislativă inițiată de deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan, privind acordarea unei prime de comercializare pentru cantitatea de produse agricole vândute către unităţile de procesare, respectiv 200 euro/tonă şi 100 euro/tonă pentru produsele direct pentru consum, și depusă zilele trecute la Senatul României, a fost transmisă Consiliului Legislativ, Consiliului Economic și Social și Guvernului României pentru avize, respectiv un punct de vedere. Proiectul de lege a intrat în parcursul legislativ, iar votul decisiv va fi acordat în Camera Deputaților.

Potrivit documentului, legea privind acordarea primei de comercializare intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2020 şi se aplică până la data de 31 decembrie 2022. „Valoarea primei de comercializare reprezintă contravaloarea în lei a 200 euro/tonă pentru produsele agricole primare comercializate către unități de procesare și nu poate depăși 20.000 de euro anual pe beneficiar, respectiv contravaloarea în lei a 100 euro/tonă pentru produsele agricole primare comercializate direct pentru consum, care nu poate depăși 10.000 de euro anual pe beneficiar”, după cum se arată în proiectul depus de parlamentarul liberal Ion Ștefan.

Pentru promovarea inițiativei care se adresează micilor fermieri, beneficiarii direcți, dar și cumpărătorilor români care vor produse cultivate în România, beneficiarii indirecți, deputatul liberal a avut deja câteva întâlniri cu agricultori, legumicultori, apicultori și fermieri din Vrancea. Seria acestor întâlniri va continua. ”Cu toții am vrea să găsim în piețe fructe și legume cultivate în România. Nu ați prefera un măr românesc pentru copiii dumneavoastră? Nu vă este dor de gustul roșiilor românești cultivate de producătorii români? De câte ori nu ați întrebat dacă peștele pe care îl cumpărați este captură din apele românești? Pentru a vă bucura de produsele noastre, micii fermieri trebuie sprijiniți, iar munca lor trebuie recunoscută. Am inițiat această propunere legislativă în Parlamentul României pentru a-i ajuta pe micii fermieri și pentru ca noi toți să găsim legume, fructe, cereale, miere, produse zootehnice din România atunci când facem piața”, a declarat deputatul PNL de Vrancea Ion Ștefan.

Cei interesați îi pot transmite parlamentarului sugestii și propuneri de îmbunătățire a propunerii de lege pe pagina ionstefan.ro sau pe facebook la Ion ȘTEFAN. (Biroul de presă)

Partajează asta:

Lasă un răspuns