Acasă Eveniment Primarul Haiducu de Ciorasti, cercetat pentru ca profeseaza ilegal medicina

Primarul Haiducu de Ciorasti, cercetat pentru ca profeseaza ilegal medicina

198
0
Reclama

Primarul comunei Ciorasti, Viorel Haiducu, este in centrul unei verificari efectuate de Casa de Asigurari de Sanatate Vrancea, dupa ce s-a descoperit ca in localitate exista retete cu parafa sa de medic. Aceasta in conditiile in care, potrivit legii, primarul nu poate avea alta slujba in afara de primarie. Primarul ne-a declarat ca nu stie ce e la cabinetul sau, pentru ca de ani de zile a fost preluat de sotie, insa a recunoscut senin ca sotia sa, Gabriela Haiducu, foloseste atat parafa personala, cat si pe a sa. „Eu n-am mai fost medic de ani de zile, am o conventie de inlocuire semnata de Colegiul Medicilor. Si daca s-a pus parafa mea, atunci a fost la solicitarea CAS. Stiu ca au fost instructiuni ale CAS. Nu pot sa spun nimic despre legalitatea acestei povesti. Cu siguranta exista cel putin concedii medicale cu parafa mea, pentru ca le elibereaza sotia”, ne-a spus relaxat primarul, care pastoreste in comuna de 12 ani.

Desi de la CAS Vrancea ni s-a confirmat faptul ca Viorel Haiducu este suspendat din functia de medic de ani de zile, pe „piata” exista numeroase retete eliberate de sub parafa sa de medic. In prezent, la CAS Vrancea se fac verificari, intrucat, la prima vedere, este posibil ca institutia sa fi fost prejudiciata, o data cu decontarea unor retete eliberate cu parafa unui medic suspendat. „Potrivit Legii administratiei publice locale, persoana aleasa intr-o functie publica e suspendata de drept din orice alta activitate profesionala. In aceste conditii, vom verifica activitatea depusa de catre persoana in cauza, daca a efectuat consultatii si daca a emis retete pentru pacienti. Daca se va confirma, vom lua masurile impuse de lege.

Reclama

Vom declansa o actiune de control pentru a verifica daca dl doctor a efectuat servicii medicale si daca a eliberat retete. Lista de pacienti a fost preluata de sotia dansului, in baza unei conventii de inlocuire pentru acordarea unei asistente medicale. Automat contractul dansului este suspendat pe toata perioada indeplinirii atributiilor de primar”, a spus presedintele CAS Vrancea, Mihail Copaci.

Lasă un răspuns