Primarul Misăilă nu își dorește oameni noi în politică și ignoră legea și voința cetățenilor

Filed under Politica

După ce ne-a demonstrat că nu dorește ”Fără Penali în funcții publice” în Parlamentul României, primarul Misăilă repetă abuzul și în cazul inițiativei legislative ”Oameni noi în politică”.

Încă de luni, 18 februarie 2019, a expirat termenul legal de 15 zile pe care primarul Misăilă l-a avut la dispoziție pentru a aviza dosarele cu semnături  ale cetățenilor care au fost de acord cu această inițiativă legislativă. Timp de o săptămână, reprezentanții inițiativei ”Oameni noi în politică” au fost plimbați pe la birourile primăriei, răspunsul fiind că aceste dosare sunt în mapă la domnul primar, la semnat.

Răspunsul halucinant de joi, 21 februarie, cu 4 zile întârziere peste termenul prevăzut de lege și cu câteva ore înainte de depunerea semnăturilor în Parlamentul României, a fost că acestea nu pot fi avizate pentru că listele sunt semnate de alte persoane decât cele împuternicite să le

depună în primării, deși acest lucru este perfect legal.

Listele de semnături au fost colectate și semnate conform Legii 189/1999, publicată în MO 732/ 24.08.2018, în care sunt menționați membrii comitetului de inițiativă. Primarul „confundă” membrii comitetului de inițiativă cu persoanele împuternicite să depună semnăturile la primării, dovedind dispreț față de lege.

Primarul Misăilă își depășește atribuțiile și comite un nou abuz, misiunea sa fiind aceea de a certifica, prin Biroul de Evidența Populației, existența persoanelor din liste ca având domiciliul pe raza UAT-ului pe care-l administrează.

Primarul PSD ne-a obișnuit în cei aproape 3 ani de mandat cu acest comportament abuziv, fără a ține cont de lege și de voința cetățeanului, indiferent care ar fi ea: inițiativă cetățenească – ”Fără penali în funcții publice”, inițiativă legislativă – ”Oameni noi în politică” sau propunerea USR de implicare civică a cetățenilor, proiectul de bugetare participativă “Focșani, nu sta deoparte!”.

USR Vrancea își propune în continuare să facă auzită vocea cetățeanului și va găsi soluții, la fel ca în cazul ”Fară penali în funcții publice”, ca semnăturile să ajungă în Parlament și ca legea să fie respectată. Considerăm că nu este admisibil ca voința cetățenilor să fie ignorată sau condiționată.

Suntem convinși că cetățenii care au susținut inițiativele cetățenești vor sancționa la vot comportamentul primarului PSD, demn de un regim feudal, și nu  Europa anului 2019.

Lasă un răspuns