Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, refuză să preia cel mai performant centru de vaccinare din județul Vrancea

Filed under Eveniment

După mai multe întâlniri de lucru și discuții care au avut loc între Direcția de Sănătate Publică Vrancea și Primăria Focșani, inclusiv cu Direcția de Asistență Socială, aflată în subordinea municipalității, Centrul de Vaccinare organizat la Casa Armatei rămâne în operarea și sub organizarea Ministerului Sănătății și a Ministerului Apărării Naționale, prin Direcția de Sănătate Publică Vrancea, respectiv prin Brigada 8 LAROM. Este, practic, un refuz de neînțeles al autorității locale de la Focșani, reprezentată de primarul Cristi Valentin Misăilă, de a prelua cel mai performant centru de vaccinare din județul Vrancea care a asigurat până în prezent imunizarea a mai bine de jumătate dintre persoanele  care au fost vaccinate de la debutul campaniei de vaccinare anti COVID 19 la nivel județean.

Total vaccinuri administrate în județul Vrancea (D1/D1+D2)[1] 20.421[2], din care la Centrul de la Casa Armatei Focșani(D1/D1+D2): 10.557[3], respectiv 51,69%.

Primăria municipiului Focșani a dat în folosință, pe 15 februarie 2021, Centrul de Vaccinare de la dispensarul medical din cartierul SUD al municipiului Focșani care, până la data de 23 februarie 2021, a vaccinat 388[4] de persoane, pe un singur flux. Spre comparație, într-o perioadă similară de opt zile, de la înființare, la centrul de vaccinare de la Casa Armatei au fost imunizate, cu două fluxuri, 889 de persoane. În numeroase ocazii, primarul municipiului Focșani și-a exprimat grija și preocuparea față de locuitorii municipiului, dar inacțiunea sa în ceea ce privește preluarea Centrului de Vaccinare de la Casa Armatei, care este o structură perfect funcțională în acest moment și care deservește cu prioritate locuitori ai municipiului Focșani, este de natură a-l contrazice. Din păcate, mai ales acum, în momente în care întreaga comunitate are atât de mare nevoie de serviciile medicale oferite de Centrul de Vaccinare de la Casa Armatei, refuzul primarului Cristi Valentin Misăilă de a-l prelua în administrare nu poate fi privit decât ca un refuz de a se preocupa de sănătatea locuitorilor municipiului pe care îl conduce, indiferent dacă este unul tacit sau explicit.

DSP Vrancea, februarie 2021

Lasă un răspuns