Acasă Eveniment Primarul „Pomana”, la cutite cu Sorina Placinta de la 5.000 de euro

Primarul „Pomana”, la cutite cu Sorina Placinta de la 5.000 de euro

229
0
Reclama

Primarul Ion Bucur, cunoscut mai ales ca „Pomana” este tras la raspundere de senatorul Sorina Placinta pentru o datorie de 5.000 de euro. Suma aceasta, deloc neglijabila, reprezinta un imprumut dat de Sorina Placinta lui Bucur in timpul campaniei electorale din 2008. Desi nici unul din cei doi nu a pus punctul pe „i”, banii se pare ca au fost dati pentru ca „Pomana”, o data uns primar de Brosteni, sa dea la randul sau o mana de ajutor pentru un vice destoinic.

Surse politice spun insa ca acest lucru nu s-a intamplat, asa ca in 2010, cand si-a publicat declaratia de avere, senatorul Placinta nu s-a sfiit sa treaca negru pe alb datoria. „Tot ce pot sa spun este ca are sa imi dea niste bani. Este un imprumut intre doua persoane private. O sa il dau in judecata pentru a-mi recupera banii, pentru ca pana acum nu mi-a inapoiat nimic. Vom vedea”, a aratat Sorina Placinta.

Reclama

De altfel, pana acum Sorina Placinta a apelat chiar si la un executor judecatoresc pentru a-si recupera banii, insa nu a avut spor. Pe baza actului notarial incheiat intre cei doi cu ocazia imprumutului, un executor judecatoresc a dispus deschiderea procedurii de executare silita. „Executorul judecatoresc nu a avut ce sa faca, pentru ca deja am poprire pe venituri, asa ca dosarul s-a suspendat. Eu am incercat sa stau de vorba cu dansa si mi-a promis ca ma va suna cand mai vine in Vrancea. Acum astept sa ma sune. Pana acum nu i-am dat nici un ban si poate sa-mi puna si sechestru pe bunuri”, a spus primarul.

Pentru Ion Bucur nu este insa o noutate mersul in fata instantei. Actualul edil de Brosteni, care viseaza la inca un mandat, are o condamnare de 1 an închisoare cu suspendare, pentru fapte comise pe vremea cand era padurar. Initial, „Pomana” a fost achitat la judecatorie, pentru ca, in apel, sa fie condamnat cu suspendare si obligat sa plateasca despagubiri civile catre RNP Romsilva – Directia Silvica Focsani in valoare de de 64.156,20 lei. Dosarul in care este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi folosirea ilegală a ciocanului de marcat, legate de taierea ilegala a mii de mc de lemn din pădurile de pe valea Milcovului, se afla in rejudecare.

Lasă un răspuns