Acasă Eveniment Primarul Stefan Paraschiv: „Cimpineanca a beneficiat de proiecte, insa este loc si...

Primarul Stefan Paraschiv: „Cimpineanca a beneficiat de proiecte, insa este loc si pentru altele”

31
0
Reclama

Stefan Paraschiv, actualul edil al comunei Cimpineanca, s-a inscris in cursa pentru primarie ca independent. Daca la inceput nu multi i-au dat sanse de izbanda, pe parcurs Stefan Paraschiv a aratat ca este cel potrivit pentru a aduce un trai mai bun locuitorilor din Cimpineanca. Primaria Cimpineanca se mandreste de cativa ani cu ansamblul „Cununita”, infiintat de cand primarul Paraschiv si-a inceput mandatul. Desi primaria nu dispune de fonduri substantiale, incearca de fiecare data sa asigure transportul micutilor la diferite competitii in tara. De altfel, micutii din „Cununita”, selectati si indrumati de prof. Remus Buta, are la activ mai multe premii. Si echipa de fotbal AS Cimpineanca a comunei a fost infiintata tot de actualul primar. In fiecare luna, primaria asigura desfasurarea competitiilor, arbitrajul si transportul. „A facut ceva de cand este primar, deja suntem in Europa. Ceilalti de pana acum au stiut doar adunare, nu si impartire”, zice nenea Iancu, un gospodar din Cimpineanca, care la amiaza are grija si ca locul de joaca din apropierea casei sale sa nu fie stricat de copiii mai mari.

 

Reclama

„Fac parte din comuna, si de aceea nu a fost greu sa ma adaptez la nevoile locuitorilor de aici. In primul rand, oamenii au nevoie de un trai mai bun, au nevoie de servicii de calitate, de la apa, canalizare sau drumuri. Spre exemplu, drumul comunal 141 a fost reabilitat cu ajutorul fondurilor guvernamentale. Comuna Cimpineanca a beneficiat in acesti patru ani de proiecte, insa este loc si pentru altele”, ne-a spus edilul. In acest moment, aproape toate scolile din comuna sunt in curs de reabilitare. Astfel, toate trei au fost reabilitate, sau se fac in continuare lucrari pentru cresterea performantelor elevilor.Toate aceste lucrari sunt incluse in proiecte, care beneficiaza de cofinantare europeana sau au fost facute cu bani guvernamentali. „Avem proiecte pe apa si canalizare, drumuri, pe eficientizarea activitatii primariei. Aici este vorba despre competivitatea functionarilor, informarea cetatenilor, pentru care s-a deschis o pagina web. Cu ajutorul acesteia, orice cerere se poate procura mult mai usor. Cu aceasta ocazie s-au dotat si birourile din primarie, cu calculatoare si birouri. De asemenea, in cadrul acestui proiect, functionarii din primarie au facut cursuri de perfectionare pe parcursul a 8 luni”, a precizat Stefan Paraschiv.

In ceea ce priveste sistemul de canalizare, acesta va deservi toate cele 1.600 de gospodarii din comuna. Proiectul include toate lucrarile necesare pana la fiecare gard din comuna. De acolo, gospodarii isi pot face racordul. „La sfarsitul acestui an speram sa terminam proiectul, la fel ca si cel de reabilitare al parcurilor din comuna. Acest proiect include patru parcuri, care vor avea fiecare locuri de joaca. Parcurile au fost alese astfel incat sa deserveasca fiecare cate o zona din comuna”, ne-a spus primarul Paraschiv.

Si sistemul de alimentare cu apa este facut tot cu bani din proiecte, la acest capitol fiind alocati 5.800 de miliarde bani guvernamentali. Lucarile au fost receptionate in luna august si asigura necesarul de apa pentru 200 de gospodarii in satul Pietroasa. Tot in Pietroasa a fost reabilitata si scoala, cu bani guvernamentali. Chiar daca aici s-au facut cateva lucrari, primarul si-a propus ca, pe viitor, sa construiasca o anexa, care sa cuprinda inca o clasa si grupuri sanitare, dar si sa asigure incalzirea copiilor cu o centrala. „Pentru viitor, ne propunem sa atragem proiecte pentru un spatiu nou pentru primarie, dar si pentru mediul privat. De asemenea, ii vom sprijini pe cei care doresc sa acceseze fonduri europene”, si-a dezvaluit edilul o mica parte din planurile pentru viitor.

Articolul precedentBrazi confiscati cu mai bine de o luna inainte de Craciun
Articolul următorViorel Balla – prim adjunct la ISU vrancea
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns