Acasă Eveniment Primarul Vlad Petrus : „Dupa ce am imbatranit in 4 ani cat...

Primarul Vlad Petrus : „Dupa ce am imbatranit in 4 ani cat pentru 10, ar fi pacat sa nu merg mai departe”

391
0
Reclama

Edilul de patru ani al comunei Poiana Cristei este un „novice”, insa nu in ale primariei. Inca din anii 80, Vlad Petrus a lucrat in primarie, ca si contabil. Ulterior, a detinut functia de secretar in primarie, si, dupa cum singur recunoaste, munca de aici nu-i este straina. „Fiind la primaul mandat, am facut un inventar cu privire la situatia economico-sociala a comunei. Majoritatea problemelor tin de infrastructura rutiera si de educatie, respectiv imobilele scolilor si gradinitelor”, ne-a spus primarul Petrus.

Chiar daca nimic nu se face peste noapte, acum comuna are intr-adevar un aer schimbat. Initial, edilul a mers pe proiectele preluate de la vechea administratie. Pana in acest moment, au fost finalizate proiectele Sapard. Un inventar la rece arata ca au fost terminati 6 km de drum interior, au fost reabilitate scolile din Pietreanu si Taratu, iar in alte patru sate drumurile au fost pietruite. O alta realizare este reconstructia podurilor Brezoiu, Ramna si Valea Neagra. Edilul are in atentie si un alt obiectiv care necesita reabilitari, respectiv podul de pe cursul paraului Valea Neagra. „Dupa trei ani de mandat au fost pietruite drumuri, altele au fost asfaltate, am reabilitat si dispensarul uman care era propus spre demolare. Acum trei ani, daca nu avea nici 10 lampi pentru iluminat public, astazi el functioneaza in proportie de peste 65%”, povesteste primarul.

Reclama

La caminul cultural a fost facuta o terasa pentru nunti si alte evenimente, dar au fost efectuate si unele lucrari de reabilitare. Primarul se mandreste ca in prezent, la caminul cultural, pe langa clasicele nunti care au loc in incinta, aici ruleaza de doua ori pe luna filme, dar sunt organizate si diverse spectacole. Nici micutii comunei nu au fost uitati. Comuna are trei gradinite cu patru grupe functionale, la Maluri, Taratu si Poiana Cristei. Scoala de langa primarie a fost reabilitata si ea de curand, in timpul mandatului lui Vlad Petrus, prin Banca Mondiala. Tot langa primarie a fost reabilitat si dispensarul, iar acum locuitorii din zona pot beneficia de asistenta medicala „la ei acasa”. „Oamenii nu mai sunt nevoiti sa mearga la Focsani pentru medic. Tot aici, la fostul dispensar s-a facut si o farmacie si un cabinet stomatologic”, ne-a explicat edilul.

Si tocmai pentru ca a punctat realizari in primul sau mandat, Vlad Petrus este decis sa nu se opreasca aici. Comuna mai are nevoie si de alte proiecte si alte reabilitari, care se pot face, dar care necesita timp. „Dupa ce am imbatranit in 4 ani cat pentru 10, ar fi pacat sa nu merg mai departe. Pentru viitor, obiectivul numarul 1 este alimentarea cu apa si canalizarea, lucrari pentru care am depus deja proiecte. Mi-am propus si continuarea modernizarii drumurilor interioare, respectiv 20 de km de asfalt. Avem in acest moment avem licitati 8 km si speram sa dam drumul la lucrari din primavara. De asemenea, vom incerca sa atragem si fonduri europene, cu ajutorul carora sa reabilitam gradinitele si sa punem bazele unei activitati pentru prelucrarea fructelor. Aceasta, alaturi de cresterea animalelor reprezinta principalele activitati ale localnicilor”, ne-a mai spus primarul Vlad Petrus.

Lasă un răspuns