Primul PIDU din Vrancea se semnează astăzi la Panciu

Filed under Politica

Primele contracte de finanţare pentru proiecte incluse într-un Plan de Dezvoltare Urbana (PIDU) din Vrancea vor fi semnate astăzi la Panciu. Prezent la eveniment va fi secretarul de stat în MDRT Răzvan Murgeanu.

“Este vorba de trei proiecte care vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere si pietonale pe o lungime de 8, 7 km, implementarea unui sistem de supraveghere video a spatiilor publice aglomerate din oras, precum si reabilitarea a doua cladiri abandonate in vederea includerii in circuitul serviciilor sociale adresate persoanelor varstice. In total, aproape 3, 7 milioane de euro care vin in orasul Panciu prin intermediul Programului Operational Regional. Proiectele au o durata de implementare intre 12 si 22 de luni”, a declarat deputatul Alin Trasculescu, presedintele PDL Vrancea.

Ca urmare a discutiilor purtate la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, deputatul Alin Trasculescu a fost asigurat de oficialii MDRT ca in foarte scurta vreme vor fi semnate contractele si pentru restul PIDU-rilor din judet. Imediat dupa clarificarea ultimelor aspecte de natura tehnica, proiectele de dezvoltare urbana depuse de orasele Focsani si Adjud vor intra si ele in linie dreapta.

“In ciuda carcotasilor de pe margine, guvernul PDL nici nu saboteaza nici nu stopeaza proiectele europene depuse de administratiile conduse de primari PSD. Respectarea standardelor si clarificarea aspectelor tehnice din documentatia fiecarui proiect din PIDU necesita timp, iar autoritatile locale au fost cele care au trebuit sa se ocupe de remedierea acestor probleme”, a adaugat deputatul Alin Trasculescu.

Lasă un răspuns