Acasă Eveniment Proba obligatorie a profilului i-a speriat pe candidații la Bacalaureat. 67 de...

Proba obligatorie a profilului i-a speriat pe candidații la Bacalaureat. 67 de candidați au absentat

548
0
Reclama

La  probă scrisă obligatorie a profilului (proba E. c) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2022 (Matematică și Istorie) au fost prezenți 257 de candidați – seria curentă și seriile anterioare (79,32 % din totalul candidaților înscriși). La această probă s-au înscris 324 de candidați. Proba s-a desfășurat astăzi, 17 august, în 2 centre de examen. Nu au participat 67 de candidați. Pentru tentativă de fraudă nu a fost eliminat niciun candidat. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Joi, 18 august 2022, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării – proba E. d).

Reclama

Evaluarea competențelor se va realiza după următorul calendar:

  • 22–23 august 2022: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A;
  • 25 august 2022:  evaluarea competențelor digitale — proba D;
  • 26 și 29 august 2022: evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 31 august 2022 (până la ora 12:00)Contestațiile pot fi depuse în ziua de 31 august 2022, în intervalul orar 12:00–18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Același interval orar se va respecta și în cazul contestațiilor depuse/transmise prin mijloace electronice.

Soluționarea acestora se va realiza în perioada 01-02 septembrie 2022. Nota acordată ca urmare a rezolvării contestației poate modifica nota inițială, după caz, prin creștere sau descreștere, reprezentând nota finală obținută de candidat la proba respectivă. Rezultatele finale vor fi afișate pe 3 septembrie 2022, în centrele de examen, pe pagina de internet a Ministerului Educației şi a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Articolul precedent13 morți pe șoselele din Vrancea de la începutul acestui an
Articolul următorAvansează lucrările la drumul Coașa
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns