Acasă Social Probaţiunea vrânceană şi-a prezentat raportul de activitate la Minister

Probaţiunea vrânceană şi-a prezentat raportul de activitate la Minister

205
0
Reclama

Costel Constandache, şeful Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, a participat vineri, la Bucureşti, la o întâlnire de lucru între şefii serviciilor de probaţiune, conducerile Direcţiei de Probaţiune şi Ministerului Justiţiei. Întâlnirea a avut drept scop prezentarea raportului de activitate al Direcţiei de Probaţiune pentru anul 2010 şi prezentarea proiectelor Legii privind executarea pedepselor, măsurilor educative şi a altor măsuri dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, neprivative de libertate şi al Legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune.

 

Reclama

Din Raportului de activitate al Direcţiei de Probaţiune pentru anul 2010 reiese că, per total, serviciile de probaţiune au întocmit 8.659 de referate de evaluare la solicitarea parchetelor sau a instanţelor de judecată, ceea ce înseamnă o creştere de 9,46% faţă de numărul corespunzător anului 2009, în timp ce la finalul anului 2010 în evidenţa serviciilor de probaţiune se aflau 9.628 de persoane condamnate cu suspendarea executării sub supraveghere sau minori sancţionaţi cu măsura educativă a libertăţii supravegheate, cu 17,44% mai mare faţă de 2009.

 

„În ceea ce priveşte asistenţa şi consilierea persoanelor condamnate, consilierii de probaţiune au avut în anul 2010 906 intervenţii de asistenţă şi consiliere. Dl. Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a apreciat rezultatele obţinute de personalul de probaţiune în anul 2010 şi a dat asigurări că Ministerul Justiţiei va sprijini, mai departe, activitatea personalului de probaţiune, în special prin promovarea celor două legi. Direcţia de Probaţiune va organiza în luna mai 4 întâlniri regionale în care personalul de probaţiune va discuta pe marginea celor două proiecte de legi, urmând apoi înaintarea acestora către minister”, au specificat reprezentanţii probaţiunii vrâncene.

Lasă un răspuns